Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

2 de des. 2016

vIaNoVa! Directaesperó, 120m 6c+A1 (Busa sud)

***

Vieta sortida del forn ara ja fa uns quants dies, i de la que uns dies més tard en fem la primer repetició. Bellesa i estètica d'un traçat que de forma directa i sense embuts ressegueix el fil de l'esperó de cap a peus. Esperó dibuixat amb les llums de cantó de matí o tarda, invitant a escalar-lo. Malauradament la roca no acompanya una línia tan maca i a trams es presenta ben discreta. Altres continuen sent molt bons i en conjunt val la pena pels quins sovintegen el lloc, i potser les repeticions la milloraran. De moment hi ha deixades bagues als encoratges més allargats, per fer el lliure més provocador i menys atzarós als capricis del còdol de torn (grau orientat que no encadenat al tercer llarg i amb un A1 sobre roca bona que amb lliure ben difícil deu sortir).



A la Busa solitària de llums i cops d'aire, alguns empenyen amunt i altres semblen voler fer-te tirar avall... línia imaginada que, amb tot, fou. Gràcies a l'amic Lleïr pel suport i acompanyament per dalt, per baix i pel mig que tot ho fa més fàcil. I ànims als porcs senglars d'aquells que diuen que la caiguda de còdols els espanta. 



 
Escaladaensolitarialhoracompanyadíssi i repemoltbenfetaidesfetaambl'Axelilesevesganesdissimuladespelloc, ...escalades que corren per dins!