Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

27 d’abr. 2017

Circular al Bassiero, 2.983m BEAS3 (Aigüestortes)

**

Aquesta és una preciosa circular de desnivell moderat i, en canvi, gran recorregut. Arracarem des de la Peülla per entrar a la bonyuda vall de Gerber, amb el refu Mataró al vell mig de taronja cridaner. Enfilem directes a la punta baixa del Bassiero per la collada homònima (amb neu dura, esquís a l'esquena). Ull no temptar-se d'enfilar directes al coll entre les dues puntes, ja que es veia una bona grimpada/escalada des d'aquest fins a la punta E.




Gran panoràmica de totes les valls circumdants, i mil agulles i corredors que aparèixen per tot.. els ulls que es desmarxen. 



 
Fem el descens de la seva fantàstica pala NE cap a l'estany Blau, i seguint oberts a esquerres, ens situem fàcilment al torrent que baixa del coll de Xemeneies. Posem pells i amb prou feines sumant-li 200m saltem el coll que ens retorna a la vall de Gerber, amb un inci dret i després més palent i de molt bon esquiar. Rodó!


(Fotod:SandraSallés)
 
La sortida va ser feta fa un parell de setmanes i encara amb bona neu en tot l'itinerari, excepte una petita decalçada al coll de Xemeneies. El recorregut gira amb el sol, trobant neus boníssimes per esquiar dins l'horari.

Gran terreny que dóna per això, i molt més afegint quelcom més de metres.. esdevindrà.




PreciosaesquiadamoltbenfetaidesfetamblaSandra... nou dia de gran blau  al cap, i blanc als peus.