Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

4 de febr. 2018

EM N Gallina Pelada (Berguedà)

***

Aquest és un d'aquells descensos que podrien formar part de la llista dels selectes. Si bé als modestos Prepirineus costa trobar descensos llargs, aquí hi ha poc a envejar dels veïns grossos del nord. I amb una mica de nas, la cosa es pot arrodonir amb un sol canvi de pells.. arribarà en una propera visita. 


 
Aquest dia repetim la circular i aquest cop si aconseguim sortir per sota amb el cordino al sac, i ben lligat. Ben bona sortida ja ben ressenyada a l'obra imprescindible d'en Faura i en Longàs, els qui si van descobrir per la resta un munt de coses en una època on calia anar-hi per resoldre els enigmes.



 
Passem amb un sol ràpel amb un cordino de 30m, .. fins i tot es podia destrepar per l'esquerra, però millor assegurar la jugada amb material de rapel. Al final la cosa pot canviar bastant amb el gruix de neu. 

 
Neus pols de fa una setmana seques encara i molt ben conservades. Itinerari bastant traçat que aquest dia i baixen més persones.. les nevades d'avui ja ho estaran tapant tot de nou. 

 
Gran jornada d'esquí alpinisme ben assaborida. Luxe de Prepirineus que aquest any i ara del tot, s'engalanen amb la millor de les mudes! 

....moltbenfetaidesfetamblaGemmaienRoc...neusquehisónpersertrobades