Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

1 de febr. 2018

a la Zuka! i Salvatgines de Busa

***

Repetim aquest parell de vies curtes obertes en solitari als cingles de Busa, allà on el pany comença a treure el nas abans d'arribar al coll que mena al pla.


La Zuka! surt bonica i clàssica resseguint la fissura primer cinc estrelles que es desdibuixa en un diedre final poc agraït, el primer llarg s'ho val emperò.


La Salvatgines és una via dura, amb passos obligats i on cada llarg té lo seu. El primer, difícil per mantingut i físic. I el segon, on no si val a badar trobant amb la vericualitat de la placa a equipar. Al primer no li veiem l'encadene, encara no l'hem pogut passar en lliure de cap a peus en cap repe.. potser la cosa puja més que el 6c. Queda pendent per algun bow! 


Orientació sud però amb els angles dels esperons entren a l'ombra, millor vies de matí ara a l'hivern.



MoltbonescaladesamblaMartaundiail'Ariunaltre... aires de traquil.litat de balcó previlegiat.