Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

29 de febr. 2020

EM a la Serra de les Canals (Tavascan)

***

Intensa esquiada de les que es fan esperar, pendents, pendents..una perla dels Pirineus. Neu força remuntada i prou ben tapat en alçada. Sortida més pròpia del març i tal i com va aquest "hivern" l'enganxem a mitjans de febrer. Ull que el sol només treballa i tranforma la neu a les vessants orientades a SO, el torrent es manté a l'ombra tot el dia al seu tram mig i final.




Esquiem la Y més aparent, començant per la branca esquerra i acabant amb la baixada directa des de la collada de Soriguera. Pendents en general de 40º en amunt fins a la pleta de Camalús, amb algun ressalt ben picant de 50 o més..

(Foto: PepArtiga)



Tot estable malgrat les calorades aquells dies feien parar compte amb les esquerdes per tot d'allaus de fons. Les purgues de l'episodi d'allaus del desembre, en general tapades amb la neu nova, excepte a cotes baixes, on ja queden al descobert. 



Amb ganes de tornar-hi i resseguir altres opcions, que aquest dia ja veiem traçades sobre la neu quan encara estava fresca, .. opcions per tot! 




Quasi que resonen els crits de la canalla jugant entre les feixes conreades. Moments
tes..nit

preciosajornadamoltbengaudidambenPep,..luxe de cordades i il.lusions fetes traça 
(feta fa quinze dies! les condis poden haver canviat força)

2 comentaris:

Pep ha dit...

Quina joia pallaresa!

edunz ha dit...

luxes compartits Pep! i les que s'amaguen pel lloc, buf..