Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

1 de maig 2020

vIaNoVa! Perla negra, 170m 6a+ (Mont-roig)

Actualització!! Hem obert un ben bon primer llarg propi per la dreta del bastió del peu de paret (per l'esquerra, hi passa ara la Matamala), així que ja queda una línia pròpia des de baix (març 2022). Ull amb un bloc inestable, a l'esquerra del llarg, NO s'hi passa ni es toca però EN CAS de cuaure espontàniament pot passar molt a prop de l'assegurador al peu de via. Hi ha marge per assegurar protegit. La previsió és mirar de fer-lo baixar.
***

ben bona via que vam enllestir al sòcol del Mont-roig just abans del confinaps. Molt homogènia en grau, pràcticament desequipada, roca quasi tota molt bona, i llargs de diedre, plaques i fissures molt bons! amb un últim de cirereta a on no li va fer falta cap neteja, bestial. 




La cosa encara millorarà més amb les repes que quede alguna cosa per fer net. Ull les navegades per la planxa central, que tot i el grau moderat cal anar una mica rodat posant flotants. Tram inèdit al pany, sense cap feixa al mig. Quan la vam acabar vam enllaçar aquests dos llargs i surt una bona tirada per perdre el company de vista.
 


La via només té un algun clau en tirada, i ponts de roca. 

El primer llarg ara és propi (originalment es pujava per un diedre on penjava una corda fixa, que ara és el primer llarg de la Matamala) i cal escalar amb finura i flotants, segon clau posat per no haver-se d'assegurar en un gran bloc estable, però recolzat. Bloc no estable a l'esquerra, el llarg no el trepitja, originalment es va escalar per sota d'aquest i es va canviar l'itinerari quan al pujar-hi es va trobar descalçat. D'aquí el segon llarg punyent pel mig d'un mur de forats boníssim: el tram difícil és curt i intens, des del clau tomba. Començada en solitari fins part del tercer llarg. 



Sobre els graus.. el plus amunt plus avall li posa sobretot el desequipament, i si es va fent i es repassant més i més.. 

Bona escalada de passar-hi sense expansionar en tirades. El lloc s'ho val, i ho posa fàcil, cuidem-lo!


genialoberturamoltbencompartidaifestaidesfetambl'Edu,... a les portes de primaveres que s'entesten per sempre

... tòtem de roca negra que allò que vas aturar ja no s'ha pogut reprendre de la mateixa manera... 
tes...nit. Ara va per tots dos, per tots tres. Tots cinc.