Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

13 de gen. 2022

ViEsNoVeS! El plaer dels clàssics, 50m V, Sunset paradise, 50m 6a+ i xemeneia original (Tossal del Codó)

 ***

El plaer dels clàssics: Curta, senzilla i bonica via que ressegueix una ampla xemeneia per després d'un flanqueig posar-se a la base del diedre fissurat que mena fins al capdamunt. 

En acabat d'escalar gaudirem de les ben bones vistes del mirador de la Creu de Codó. Accés i descens molt evident des del revolt dels Fenerals, habitual per accedir al clot de Vilamala. 

Escalada neta, amb un clau de progressió i ponts de roca. Roca, en general, sorprenentment bona, amb alguna florida no tan sense més. Es fa curta! Per gaudir del lloc, i el plaer d'escalar amb flotants línies tan evidents.

També escalem la xemenia fins al capdamunt (tota a l'ombra) que ja es va escalar per primer cop els anys 80 per en Joan Medina. Deixo un parell de ponts de roca muntats. També queda una línia començada pel fil de l'esperó.

Escalant la xemeneia, es pot muntar una reunió opcional aprofitant l'arbre que hi creix a dins. Bona roca, i ombra!

Sunset paradise: Ressegueix la muralla-esperó del Tossal amb dues possibles entrades. Grau més picant i obligat. Roca en conjunt molt bona excepte el tram final del segon llarg, amb roca pocasolta. De material podrem passar amb el mateix que El plaer dels clàssics, i ens trobarem al peu de l'esperó en el descens d'aquesta, així que és una ben bona opció per combinar i arrodonir la visita al lloc.

Gaudint d'allò lent i pausat de l'escalada clàssica.

primeresepesmoltbenfetesidesfetesamblaMartail'Edu,.. pentinats  pel llenç sedós del sol al caure horitzó enllà

2 comentaris:

Fernando ha dit...

Bonita actividad.
Lástima que cuando estuve por allí no pudiera equipar alguna más, solo que en deportiva que es lo mío.

edunz ha dit...

es muy bonita Fernando, en su estilo, senzilla y sobretodo corta, que la pared no da para más. Y sin duda, ideal pera flotantes, no es necesaria ninguna chapa. Estaría muy bién incluso en deportiva respetar las ubicaciones de flotantes y, como no, las líneas fisuradas! .. conservaremos mejor al roca y el lugar para el futuro! :)