Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

17 d’abr. 2008

Cataperdís, 2804m MBEA S4 (Vall d'Ordino, Andorra)


Arribant al cim amb l'espectacular cara N del cim de l'Angonella darrera (Foto:EduPlana)

Bona innivació a les valls d'Andorra, bons auguris pel final d'aquesta temporada agònica, .. enfilem al Cataperdís pujant per la Bretxa d'Arcalís des de les pistes a la cerca d'alguna canal.


Arribant al coll amb la genial pala del Fontblanca darrera i cresta cimera amb el pic d'Arcalís al fons (la placa es troba a la dreta dels esquiadors, veníem flanquejant i vam enfilar al 'sentir-la') (Foto:EP)

Neu pols a les cares nord de 20-30cm, a trams solta, a trams pesada, ..marxavem i començava a nevar feblement...bene bene Tema allaus, hem passat dues plaques antigues (una cóncova abans del coll i l'altre convexa al vessant sud de la carena abans del cim, menys estable). I n'hem trencat una (15-20cm) a l'entrada de la canal (orientació SOE) que ha mort en seguida (allau 'controlat'). A mitges vessants cara N es veia tot molt estable (gaudint d'algo similar al powder... més o menys).


Al coll de la bretxa amb el pic d'Angonella al fons i Descens i zona de l'allau encerclada (Foto:EP)


Al cim amb el massís de la Pica d'Estat al fons i traces a la Bretxa d'Arcalís (Foto:EP)

Bona activitat de planxes amb l'Ignasi Farràs i l'Anna Vázquez el 13/04/08


Descens (Foto:IgnasiFarràs)

Descens (Foto:IF)


La croqueta (Foto:IF)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

fantastic blog,grans resums i bon ritme d'activitats..felicitats..
Ja he mirat la resta de videos.. llàstima que no hagis posat la baixada amb voltereta inclosa.. es genial!
Salut i neu!!

edunz ha dit...

bo Ignasi bo... merci. Ja posaré el video de la croqueta també!
i a seguir gaudint d'aquest final de temporada que es presenta espectacular!
cuida't