Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

29 d’abr. 2008

El Pedró dels Quatre Batlles des del Montnou


Amb la vall del Montnou al fons (Foto:EduPlana)

aquest cop si, aquest diumenge enfilem amb horari de diumenge a fer la darrera esquiada al Port del Comte d'aquest any, i ens aventurem a descobrir les possibilitats de la vall que mena al cim des del Montnou.


Deixem el cotxe on la neu ho permet i pujant les primeres pales (Foto:EP)

Bona esquiada, complementada amb una baixada directa del cim de la Gespeguera fins al cul de la rasa de l'Escuer (300m de desnivell mantinguts). Al final, prop de 800m de desnivell acumulat, sortint i arribant al cotxe amb esquís, no està mal per ser al Port. Sempre entrenyable. Molt solitari i allunyat de la ferralla de les pistes d'esquí per aquesta banda.

País de l'isard, i potser d'algun llop, si no ara, no trigaran....


Enfilant la vall i les traces del descens de la cara N de la Gespeguera fins al fons de la Rasa de l'Escura (Foto:EP)


La rasa de l'Escura (Foto:EP)

L'accés el fem des de la pista que surt del coll de Jou. Prendrem el desviament que enfila la vall deixant el vehicle on la neu ho permeti. Imprescindible 4X4 a partir del trencall, fins llavors amb turisme es passa bé (la pista que comunica el coll de Jou amb el Montnou està en molt bon estat, bon país de rovellons també..)


Itinerari (vermell pujades i blau baixades)

Activitat feta el 27/04/08 amb XescoMas

4 comentaris:

Xavi ha dit...

Això si que és aprofitar fins les últimes neus...sort de les darreres nevades que van arreglar una mica el final de temporada. Me les vaig anotant aquestes rutes, el Port és un lloc encisador.
Records!

edunz ha dit...

bones Xavi! em sembla que molt segurament aquesta va ser la darrera esquiada del massís, que ja està bé! ara quan tingui una mica de temps faré un monogràfic del Port i tots els itineraris que em venen al cap, surten propostes circulars molt guapes!
records!

ALBERT ha dit...

Deu ni dó quina ma de metres que foteu. Per cert, m'agrada que disfruteu de l'altra cara del nostre país dels pirineus. Salut.

edunz ha dit...

ei Albert!
les muntanyes d'Andorra són tot un món! la profunditat de les valls i accés dóna més joc que a altres bandes...
si demà la meteo agunata enfilem a ordino a esquiar alguna canal, ja ho saps,...
salut!