Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

4 de nov. 2009

Escalades a l'illa de Menorca

*

Sopa de corda (6c), sector Agulla d'Es Sòtil (Foto:Cris El-Hage)

Lluny de mitjanes o grans parets, l'escalada a l'illa és subtil i detallista, a resguard de la tranquil.litat que es respira entre la gent d'aquest troç de terra que sura sobre la mediterrània.


Ubicació de les zones equipades (Font: web de l'UEM) i escalant la Ola va ola viene y en tu culo se entretiene (6b) de Es Sòtil (Foto:EduPlana)

Les propostes publicitades són per a l'escalada esportiva, als sectors de Calescoves, Cavalleria, Es Sòtil i Son Bou, i el psicobloc de Cala Rafalet. Podem trobar tota la info d'accés, vies i graus al web de la secció d'escalda de la Unió excursionista menorquina.


Espadats sobre la mar, i al sector Pedriça i Agulla de Es Sòtil, amb la ben visible i recomanable Espolón del pelón al fons (Foto:EP)


Es Sòtil i escalant L'intrús (6b) al sector Pedriça (Foto:EP i CE)

A partir d'aquí, al gust.. (també de la sobressada, del formatge de cabra, les herbes...) bloc a Sa penya de s'Indio (porp d'Es Mercadal, visible des de la carretera d'accés venint de Maó), i bloc a arreu sempre amb respecte a la propietat privada i els accessos i aparcaments. En realitat un món per descobrir s'amaga per tot d'afloraments i espadats que cauen sobre la mar, amb múltiples opcions sempre detallistes ja que sempre seran itineraris curts per a l'escalada neta, o prou llargs per a l'escalada sobre la mar. En aquest cas últim, només ens caldrà parar compte d'on bufa el vent, per trobar l'onatge més suau possible.


Durant l'escalada a l'Espolón del pelón (6b+) (Foto:CE)

Algunes escalades sobre la mar han estat fantàstiques, i sobreavingudes, sense informació prèvia, gaudint de la sorpresa d'arribar al lloc, afinar l'olfacte i recorrer per mar i terra els voltants fins a trobar els petits tresors que van apareixent sense ànim d'amagar-se ni reservar-se a ningú. Benvinguda descoberta!

Si viatgem amb poc temps, apuntarem al calcari de la costa sud on no ens faltarà de res. I només haurem d'evitar segur les bandes silíciques de la costa nord (punta Favàritx, cala Cavallaria, Pregonda, la Pilar, la muntanya de La Mala..) on la morfologia del terreny desperta altres imaginaris i no es deixa acaronar sense trencar-se.


Al Sopa de corda, un 6c de continuïtat a escalar sense humitats (Foto:CE)


Formes que es deformen (Foto:CE)


Amb sa tercera lluna que despunta (Foto:CE)

4 comentaris:

cuevas ha dit...

Boig quina enveja sana i quins bons records de sa illa.... Petons!!

edunz ha dit...

aquest troç d'illa respira tranquil.la i contagia...

mchesa ha dit...

enhorabona! precioses imatges! Salutacions!!

edunz ha dit...

epa gatta! merci pels comentaris... tenim la sort de tenir unes illes ben aprop que donen molt de si!