Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

1 de maig 2010

Aresta dels Piteus, 110m MD (Vall de Lord, Solsonès)

**
Fi de festa amb, al fons, la serra de Bastets per on passa la també exigent Cresta dels Llengots amb el segell inconfusible del mateix oberturista

Xuxe! ja no queden barrets!
...per treure's.

Enfilem a repetir aquesta recent obertura mestre amb tot el que corre amunt i avall a la solitària roca Subirana, als volts de St. Llorenç de Morunys... aquella taca verda del mapa no tot acaba i res comença, o és a l'inrevés?

Obertura autèntica amb les assegurances justes sobre el conglomerat discret del lloc, resseguint sense perdre'l el fil de l'aresta E de la paret. De material hem passat amb 8-10 cintes, alguna baga i l'alien gris/vermell (opcionals, tascons amb traça sinó).


Acabant l'L1 i escalant el segon llarg


Al segon llarg

Pel descens ens anirà millor seguir l'aresta (fàcil I/II) fins al cim i d'allà trobar una fresa poc definida per la cara N que ens mena a un collet (hem deixat fita) i d'allà a un altre que ja ens encara a la pista d'accés.

Un bon pretext per conèixer el lloc, on toca escalar.



Escalant l'últim llarg que tampoc deixa indiferent i la roca Subirana, amb el fil de l'aresta a la dreta


Fi de festa i topo del Corriol (revista el CESolsonès) amb les vies - sortides del forn - de la roca Subirana. Alguna anotació.

Activitatmoltbenfetaidesfeta amb en Xesco Mas fetunvalent i la Pilar Barbens fetaunagatazíngara l'1/05/10

3 comentaris:

Eduard ha dit...

Hola Eduard!
Gràcies per descobrir-nos aquesta zona tant especial, de ben segur que hi faig una visita la propera vegada que pugi a veure la família. L'orientació és est?

edunz ha dit...

ep no, és sud. que gaudeixis del racó!
merci

Gatsaule ha dit...

Veig que tornes a la roca.... Té bona pinta la Roca Subirana, alguna estona la provarem!