Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

15 de nov. 2011

A la Dinastia de Canalda

**


eren tants els tresors que tenia el bandit que la bauma on amagar-los se li havia fet petita i convençut de qui ningú gosaria enfilar per una verticalitat tant tenebrosa, va farcir les parets d'or lluent... amb la llum de la tarda se'n descobreix el secret però de bonica que és tot ella que ningú gosa endur-se'n ni un còdol, més enllà d'aplegar-los al terra quan volen caure


Enfilem a repetir aquesta bonica via i aquest cop sortim per la línia de ràpels i així completar la topo i piulada de l'altre repetició. Els dos primers llargs és on més caldrà apretar que els passos obligats hi són però sempre amb l'assegurança "a prop" en clau canaldera. Si no volem seguir escalant per la Falcon Crest, de l'R4 és millor marxar en diagonal a l'esquerra i fer R a un primer arbre gros.

Hem deixat un cordino nou i mallón al ràpel de l'arbre. Són quasi 60m fins a trobar la instal.lació de dos espits i argolles que baixen de la canal per on hi ha un sistema de ràpels que ve de dalt. Un segon de 30-35m i ja sóm a baix (hi ha una instal.lació intermitja que no ens caldrà fer servir).

Pregunta per als navegants. Hi ha una línia cosida de bolts que puja per aquesta línia de ràpels, algú en sap res? ja fa mesos que hi és, un any potser. Si és què, un cop començats a parabolar, ...

Ràpidaescaladamoltbenfetaidesfetambl'enricil'angèlica que han descobert que anar de primer fa menys iuiu que de segona Canalda.. que no s'acabin les escalades canalderes! (ara si per uns dies que la paret serà molla)
(Fotos:AngèlicaTesas&EduPlana)


a la bauma dels tresors...

6 comentaris:

Anònim ha dit...

ja fa mes de un any ke hi son,si no dos ,no recordo gaire quant els vaig veure ,pero hem vaig preguntar el mateix,no sembla ke bagin enlloc.aniol.

edunz ha dit...

merci Aniol, misteris... a veure qui ho resolt (a banda del martell! nooooo.. que és bromaaaaa!!! frikis no us espanteu!
peça, a veure quan hi tornem no? ja diràs

Xavi ha dit...

Doncs també l'hem repetit. La via m'ha agradat força, tot i que la roca és discreta en algun punt i hi ha algun "alejillu" en algun tram fàcil. Però en els llocs més difícils hi ha espits ben posats i en bastant bon estat.
El tram de 6a+ del 3r llarg l'he trobat més difícil que els 6b, hi ha liquen i el pas és ben finet, no he trobat la seqüència bona per treure'l.
L'últim llarg de la Falcon Crest no l'hem fet (hem baixat pels ràpels), més que res perquè anàvem tres persones i teníem poc temps (a les 15h tocava entrar a treballar!).
Va bé dur algun alien i friends petits, per algun flanqueig i per algun lloc concret on les assegurances allunyen.
Una via recomanable i ràpida, de les assequibles de Canalda.

edunz ha dit...

merci Xavi, booona piulada..
el 6a+ aquest la veritat és que "sambelluga", tornaré a penjar la topo amb l'Ae i que algun bou ben parit l'acabi de graduar que jo per un problema "tècnic" no el vaig encadenar - i ja està
Correcte tema friends, un C tipus .75 i un de l'1 x completar el semàfor d'aliens per exemple dóna ja molt joc.
fins aviat!

Llorenç ha dit...

prenc nota per un dia d'aquests....amb la fresqueta i el solet al clatell! a veure si ens hi podem apropar! merci per la piada!

edunz ha dit...

i esclar que si! i si algun pas s'entrabessa a la primera s'hi torna i ja està! sensacions plenes, ja ens direu!