Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

22 de juny 2011

Realitat Virtual, 225m V+A3e (Montserrat)

*


Alguns apunts breus sobre aquesta estranya via de xapa i continua (Club Muntanyenc l'Hospitalet, 1994) de la que ja corre molta info per la xarxa, i que dóna un pretext per arribar-se al capdemunt del Lloro, una de les agulles amb més imaginació de la muntanya màgica on alguns s'hi paren a trobar ovnis sobrevolant el cel estrellat entre conxorxes del vaticà.

Sobre els llargs: nosaltres vam fer L1, L2+3+4, L5+6, L7, L8 i L9... amb una corda de 60 i una de 50! així que els números de les ressenyes mil per tot no quadren que la corda no enganya.

Sobre la roca: a la primera part si està molla, la impressió de la dificultat canvia del tot. Estava seca però amb una mica d'humitat i no mola.

Sobre el material: merder d'expansions sovint hiperjuntes, amb un aleje important al llarg 4 on ha saltat una xapa i cargol de l'espit i et jugues una bona caiguda si es troba humit, algun alien de consol hi entrava. Els friends podrien tenir joc a trams i haver quedat algun troç semiequipat interessant, però l'expansió ja ocupa el lloc. Bastants parabolts treballant amb palanca. Molts forats d'espits sense cargol ni xapa (que no calen). Sirga-ferrata per acabar-ho de completar. Entre 15 i 25 cintes si ho volem xapar tot o anar alternant.

Sobre l'itinerari: potser hagués estat més bonic restaurar l'accés al Lloro de la Iglesias Torres que a més és una línia més lògica seguint una lleugera fissura desplomada al bec, i no foradar de nou l'ocellot només per tenir una línia en propietat (?). Ep! i per tot es llegeix que és bastant apurable en lliure.. jo diria que lliure tirant a bastant inhumà, a l'abast de no gaires.

Descens: Vam fer un únic ràpel de 45m fins al terra, ens vam saltar o no veure la instal.lació a l'ala del Lloro que parla la guia del Luichi. Ull que acostuma a fer vent, i no és difícil que s'enganxin... tararí tararà. A peu i seguint les marques blaves a ponent, la llum del bosc camí del Portell estret, com sempre especial. A les R de la canal hi havia cordinos per rapelar. El Parc ha posat cartells per tot arreu, i ara no deixen passar amb bici pel camí de la cara N (una volta típica pels fanàtics de la BTT des de Can Massana).




La RV en vermell i la IT amb el material de l'època en groc.

Quan el silenci irromp, la muntanya de Montserrat, si cap, encara és més màgica. Només el vent desperta els timbals de la fresa sobre les arestes bruc i els perfils multiformes de les agulles. A aquesta banda del capdemunt del massís, ... de tot allò que vulguis et protegeixen els boscos de boix grèvol, teixos i alzinars remots, i el gran pi solitari. La quietud de la llum de la posta escolant-se entre els perfils i el fullatge dispers, fa la resta.

(Fotos:AngèlicaTesas&EduPlana)

14 de juny 2011

Canalda, Dios salve al Rey

**
el petit gran mestre

"Los objetivos que algunos utilizan para definir la pared de Canalda como "cutre, expuesto, perdedor", y que van de boca en boca, en realidad esconden otro significado: "miedo, riesgo, aventura", términos que por desgracia, están cada día más en desuso del vocabulario del escalador"



Aquest no era el primer però si el segon article que es publicava de la paret de Canalda a l'extinguida revista Extrem (1981-1996). La Clàudia me'l va passar fa ja molts dies escanejat, i avui que penso en penjar-lo, que tot allò que parli d'aquesta fantàstica paret i les seves escalades amb majúscules, val sempre la pena. Si algú tingués el del número 35 d'aquesta mateixa revista, mencantaria tenir-lo.

La paret continua bonica i elegant, com sempre. Farcida d'aigua aquests dies, escupint-la com una esponja per totes les seves fissures i forats. La font de Ca la Rita és plena fins dalt, com feia temps, .. ara, l'amo del troç continua remant el terreny i per caçar el primer buril Dioptria cal superar un taús lleig. Corre, afanyat a escalar-la, abans que aquest que es pensa ser l'amo de res, i planti un edifici. Ah, Ca la Rita torna a ser tancada amb una balda.




















Plou i fa sol, escalades sota la pluja...

*


sembla que ja arriba, finalment, l'estiu.. quatre imatges d'una bona opció per dies de pluja, els dos primers llargs de la restaurada Directa al Cilindre on podrem escalar sense mullar-nos les orelles. Una altra opció a la comarca són els tres primers llargs de la Dimensió Aproximada a Canalda, tot i que si ha regat molt també podem trobar mullena a l'L1, o el primer llarg de la 1879, o sino ha plogut molt els primers de la Dioptria.

Més enllà dels megadesploms només aptes per superhomes i/o dones, seria útil compartir idees d'allà on es pot escalar, sota la pluja.


L'artista de les fotos i anarinant


A la Directa i a la 1879.

6 de juny 2011

Regulacions al Pic del Martell (Garraf)

*


I més regulacions a les rodalies de la big big city, .. Montserrat, St. Llorenç del Munt i també al Garraf, fins a finals de juny.

Passem el dia a la penya Ginesta, un bon terreny de joc on prescindir de les expansions per tot i practicar amb les peces flotants...


Entre altres despropòstis, la porqueria d'encintada rollo C.S.I amb cinta plàstica dels Agents Rurals i un paperot plastificat enganxat als arbres amb un explícit "Prohibit l'accés al Pic del Martell" del pal d'aquí no passis infractor, al peu de la carretera allà on comença la fresa. Llàstima no apuntar-me el número del Decret en el que es recolzen... prohibir l'escalada a tota una paret sense criteris selectius ja costa d'assimilar i té una base dubtosa, però, prohibir l'accés al lloc? no serà una manera d'estalviar-se feina? El decret 148/1992 que s'està fent servir de base no inclou el caminar dins les activitats esportives a ser regulades... i, aviso para navegantes, molta de la cartellaria i criteris del cos d'agents rurals no tenen base jurídica. No deixeu de reclamar-la!

va, .. anarinant i anar-ho patint sense possibilitat d'indigar-se no fos cas que el senyor agente li pugi la mosca al nas, o quedis com un anti(eco)sistema.