Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

18 de jul. 2012

a La Veu del Riu, 6b 360m (Parte del riu La Vansa, Alt Urgell)

**

Enfilem a repetir aquesta original proposta del mr.white i un dels referents de la vertical a la Seu. N'adjunto la topo dels autors a la que només afegim uns comentaris breus

 
* El primer clau no hi és però del bolt penja un cordino al que s'arriba sense problemes. Ae de plegar-se de cames i amunt. El pitjor és recuperar l'estrep el de segon, preveure una peça petita tipus alien gris per protegir el pèndol (fissu a la vertical).
* Els graus allà estan, cal escalar i 6a obligat però no matador. Curiosament els trams més obligats de 6a són d'autoprotecció, però es passen bé. Anar però una mica "sueltos" amb aquest grau.
* El primer tram és força ajardinat i va trobant el millor pas, amb passatges molt bonics. Però també trams bruts tot i la bona roca. A dalt passada la feixa la cosa canvia amb una roca i paret excel.lents, i una bonica recompensa.
* No és recomanable escalar-la si tens una cordada davant! .. com vam fer nosaltres. Sota la feixa hem rebut una veritable pluja de rocs. Pobrets excursionistes i barranquistes, és molt difícil no tirar rocs, o escalant, o a l'hora de rapelar. 
* Important! L'ombra no arriba al tram de baix fins passades les tres amb el sol de juliol. Ull dies de calor d'estiu de veritat, que la fresqueta de l'aigua del riu no escala la paret i l'aire no corre dins el barranc. Nosaltres aquest dia feia una temperatura fresca i això ens va salvar, sinó haguéssim tirat avall de la torradera. Si ets un fitipaldi pots preveure d'entrar-hi tard i acompanyant l'ombra amunt. O entrar-hi molt aviat i aprofitar l'estona que està a l'ombra la part de baix (fins a les 11-12h).
* Sobre el material, doncs si, amb un càmalot de l'1 i del 2 és passa, però portar-ne de petits i els aliens tampoc ens farà cap nosa. A la foto de la guia a l'últim llarg es veu la sortida d'R de l'últim llarg protegint el factor 2 amb una peça tipus càmalot C3 de 3 lleves.. i apali, amunt i sense embuts! o què... La fissu neta de l'avantpenúltim llarg també se les porta amb només dues peces (hi ha un pont de roca amb mallon?) abans dels claus. Follets que estan molt forts.
* L'accés es fa creuant la gravera. És una activitat extractiva amb dinamita i vehicles pesats. Hi ha un cartell ben clar de prohibit el pas. Tenir-ho en compte si s'escala entre setmana.


Bé, molta info. A gaudir de l'aventura i el més que original accés a la paret. La paret del riu. Que compensa una escalada a voltes una mica entremaliada treient suc dels panys de la comarca.





...veus que xiuxiuegen, o espeteguen estridents, segons el cabal. Pensament que marxen aigües avall.. la força d'un riu tot ho empeny, aigües avall.


Activitatmoltbenenllestidaidesfetambl'aniolilesveusdelriupicantal'orella

2 comentaris:

molimolano ha dit...

Molt bona que la fresqueta de l'aigua del riu no escala la paret, je je, com he rigut!
Gràcies per la informació ambiental, doncs entre lo que havia llegit a la guia i que és un congost creia que era ideal per a quan fa calor.
Al tenir un amic que viu a la Seu vam estar a punt d'anar el cap de setmana passat.

edunz ha dit...

segurament amb el sol de finals d'agost o setembre que ja va més baix hi haurà bona ombreta més estona... està bé tenir-ho present, aquest dia menys mal que no era molt calurós, .. mira que per poc ens trobem! la imatge del teu compte si que és refrescant!!