Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

18 de des. 2012

Al pic occidental de la Coma de Varilles (Andorra)

**
 

per fi! el gran blanc!! ... quina irresistible seducció.. i ara, la roca què?


Bona esquiada amb unes condicions ben bones, al cimet occidental de la Coma de Varilles que està explicat amb pells i senyals aquí. Molt bona innivació a la cubeta de Ransol, amb neu abundant des de l'aparcament. Capeta de neu pols més pesada o seca segons l'orientació a cotes altes sobre una base endurida, i ja primavera a cotes baixes en orientacions sud. En canvi, a l'ombra dels arbres o en orientacions obagues que encara no reben gens de sol i en tenen per dies, s'encrosta. Les obagues a cotes altes estan afectades pel vent. 

A mi m'ha semblat tot ben estable, i en alguna baixada i pujada he forçat un pèl el pendent, i cap senyal allavós.

Bon enllaç on seguir d'aprop les condicions per les valls d'Andorra i veïnes. 

 
Del que es veia des d'aquí i algun que altra cimet que treia el nas de camí, sembla que totes les vessants sud de la carena nord d'Andorra que fan frontera amb França estan bé, havent rebut el dipòsit dels vents del nord. La vessant francesa, ben justa, però s'hi podria esquiar (travesses, circulars, etc.). Les muntanyes una mica al sud (Montmalús, etc.) i les vessants exposades al vent, amb la neu pentinada i justa.



Moltbonaencetadadetemporada, que ja desperta tot i més

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Punyetero.. quina enveja!
Ja va bé la info, però.
A veure si la feia comença a deixar respirar.

edunz ha dit...

i tant, i que corri l'aire! bones condicions, i la calor d'aquests dies encara acabarà d'estabilitzar-ho tot, això si, que no plogui! poter per nadal neva i tot.. :)