Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

15 de set. 2014

vIaNoVa: Tòtem, d'ànimadesperta, 70m 6a (Font Ferrera, Solsonès)

***


Aquesta és una via començada fa molt temps i acabada fa unes setmanes, de la ma d'amics i pensada per un bell amic que ja fa un temps va sobrevolar fins a trobar un racó al cel estrellat. En Xavi tenia l'ànima desperta per tot, i n'ha deixat llegat.

Aquesta és una via senzilla a un racó ple de força i bellesa. És una línia que busca escalar allò que a voltes sembla fet per ser escalat. Aquí no es vol seguir la lògica, només l'estètica de no perdre el fil de l'esperó, des de baix, fins a dalt. Sense més pretensió que l'aventura feta i desfeta, i aquí queda. 


Aquest tòtem natural es troba a la dreta enfilant el torrent del petit sector de la paret del silenci, on tot és d'una naturalesa que corprèn. Allà on s'hi troben les excel.lents Sherezade i Spit Metal, dues de les millors vies d'aquesta discreta escola de la comarca que passa tan desapercebuda i és plena de bones escalades. El segon llarg ja havia estat escalat per una via de'n Xuxe i en Medina que van dedicar al Marià Garriga ... sembla un tòtem de bones ànimes doncs. 

Tornem, a poc a poc, a la vertical... aquest n'és, com altres vegades, un bon punt de partida.