Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

22 de nov. 2014

a la Bukanan i Pastelina (Roca dels Arcs)

**

Escalem la Bukanan amb aire de vigilants de la platja. Bona línia en el seu estil i el que dóna de si el pany en aquesta banda de la Roca dels arcs. 

 
 
Poc equipada però més que suficient en l'època dels flotants que tant s'ajusten a tot. Hi trobarem bolts amb xapes casolanes a les reunions, i un ben desagradable bolt afegit sortint de la segona reunió que apunta la variant afegida pel mig de l'esperó... nosaltres hem escalat el diedre que surt vertical i està prou bé, net de xapes, i passarem un tram d'aquests vilanovins de roca perfecte, vertical i amb cantell de somni on gaudirem d'escalar sense ferros afegits. Em enllaçat aquest tercer i quart llarg i és tan directa que va molt bé. La sortida per fer-ho diferent tirem més verticals des de la reunió, que no pas en diagonal a la dreta com vam fer amb la Tàrrega. Esperem que aquesta no caigui també amb reequipaments que afegeixen xapes i es pugui seguir gaudint tal qual que no li cal ni una de més!

L'accés és evident, trobant la via a la dreta de la Buenas vibraciones, en un diedre molt evident on no es veu res però demana a crits ser escalat. 


Aprofitem per escalar la Pastelina, a la que se li van afegit bolts en al restauració, però potser no es van repicar els claus! se'ns a quedat a les mans el clau de segon llarg que bastant estratègic marca el pas. Amb els aliens queda ben protegit i un càmalot del .75 ens anirà de perles per la sortida de l'esperó. Les dues xapes afegides de l'última reunió ja no hi són. Ens agafa el fosc i enllacem amb ensalme els tres darrers llargs.


Escaladesmoltbenfetesidesfetesambl'OriolielSamu... i el bo d'aquest Montsec que és un luxe de territori

4 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agraderia que qui afegeix bolts en una restauració dongui explicacions del perquè s'ha feta cara oberta. Gràcies

edunz ha dit...

hola anònim cara encoberta :) en aquest cas diria que en Joan sempre ho ha explicat al seu blog. Després les opinions podran ser unes o altres..

Anònim ha dit...

Que fort!!!!!!!un anonim que demana ha un altre que es descobreixi.....
Firmat:anonim.

Anònim ha dit...

Perdoneu,pero era un xist tan facil que no men he pogut estar....aniol.