Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

24 de nov. 2014

Terra ferma, 135m 6c (Collegats)

**

Escalem aquesta bona via oberta en solitari per en mestre Remi que sempre té tan bon ull per trobar línies elegants i ben lògiques. Amb un bon equipament a base d'espits, va resseguint un poc definit esperó per aquest bastió de roca de les moles de Pessó que és el pedestal de la dreta de la paret grossa que acull la Perfomance (la via es troba a 100m a la dreta d'aquesta) i que aquí el pany queda una mica més curt.

 
Aquí es pot trobar la topo i info de vies veïnes. La roca és molt bona en conjunt excepte trams molt puntuals. Els graus són amables (el 6c és un pas de bloc que es pot fer en Ao i la resta de la secció és màxim 6b) i el 6a obligat ho és en tot cas amb la xapa a tocar. El V expo és un tram facilot de roca perfecte i l'alien verd ens pot protegir el pas del xapatge si volem. De material amb cintes i ja està n'hi ha prou, i si portem al cinto un càmalot de l'1 i l'anomenat alien verd potser els fem servir, però ben prescindibles. Preveure una baga per reposar la que hi ha al primer ràpel si els vol baixar per aquests.

Bona i ràpida línia, molt ben orientada al sud i que si anem a la idea es pot combinar amb una altra. Unes tisores de podar pel peu de via pot ser una bona idea! ... el regenerat del terreny cremat emprenya.



No és per menys que a una terra tan maca se li dediquin tantes vies
 

BonaescaladamoltbenfetaidesfetamblaMireiaquejahitorna,.. i uns aires de tardor que ja ho pinten tot de color.