Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

8 de des. 2014

via Taker, 115m 6a (Busa sud)

**

Escalem aquesta exigent ruta amb el segell Xuxe de cap a peus, on la verticalitat del diedre i al roca dolenta li posen la dificultat. Època d'escalada sense embuts, abstenir-se si el que busquem són còdols amarats a la roca. Només al segon llarg (placa excel.lent) i a quasi tot el quart trobarem roca bona, la resta a parar compte i seguir la lògica i el recurs dels encastaments i quan es pot en diedre aprofitant la roca de la paret si es deixa. Ull amb el tram final del tercer llarg, on comença a haver molt d'aire des del clau i el passatge és obligat sobre roca dubtosa. El darrer llarg es troba una mica selvàtic però té un bonic final en diedre encofrat que sorprendrà i com acostuma a ser ben vertical.

 







De material nosaltres anàvem carregats que la idea era una altra i el cert és que no ens ha sobrat. Així que recomanable doblar del C2 al C4 i un joc de la resta tot i que d'aliens passarem amb el semàfor. Els tascons no els hem fet anar i en canvi els tricams haguessin fet feina. Opcional però ben recomanable un C5 per la sortida de l'L3 que llavors podrem protegir.

La via es troba uns metres a la dreta de la Molondrios paradise i la Maneras de Vivir. La fissura és ben evident i hi ha una T marcada al peu de via (grades de III).

Xapó als oberturistes, i no despistar-se per la suavitat de la topo, que és una via bussienca gens per passar el temps, .. per assidus a la paret. 









EscaladacurtidoramoltbenfetaidesfetambelSamu... abrigats a al sud de Busa dels aire d'hivern que ja arriben.