Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

22 de des. 2013

Molondrios paradise, 150m 6a (Busa sud)

**

Proposta a la sud de la campanya que el Pelut i companys van fer al lloc, ara fa uns anys... hi anem amb la curiositat de veure què s'hi amaga, que veient la topo no sembla tan laboriosa com pinta. I si, surt tota en lliure, de dificultat màxima 6a, amb graus a menys en general, excepte l'entrada de al via que en lliure és un bon 6a!

Això si, un munt de molondrios!


De material passarem bé amb un joc de càmalots fins al 4 i els aliens. Tascons no calen, i el 5 i 6 i reptir-ne tampoc. I de 6-7 claus tampoc. El tram d'A1+ del tercer llarg el passem en lliure i clavant, amb una v grossa i una zeta a prop del bolt. Queda en V+/6a en lliure. Recomanem portar una v grossa (llavors treballa fent palanca només) o un tipus bong per omplir bé el forat, la segona clava és prescindible. Al final quedarà forat d'alien. Lo seu seria deixar-hi un bon clau, i així no caldria martell ni res. Sense clavar, doncs V+/6a expo.

Sobre l'itinerari, el tercer i quart llarg es poden enllaçar sense problemes. I els dos últims també. En aquesta tirada final, hi ha un tram de IV+ sobre la sabina a la zona de la topo on posa 6a+Ae (?), i és tota equipada i 6a màxim. 



Roca bona i a trams molt bona, resseguint la lògica de la fissura de baix a dalt per acabar amb una escalada en placa allà on la fissura es desdibuixa i s'embruta. Només li faltaria una bona sanejada d'herbotes al primer llarg i acabaria d'estar al punt!


Bonaescaladamoltbenfetaidesfetambl'Edu, i els aires del sud del Busa que tot ho allarguassen.. fan les parets més grans i els reptes més inesgotats. Iencompanyiad'enRicardiQuim amb el seu passeig de jardineriavertical.


2 comentaris:

Parce ha dit...

Bona via Edu's, jeje!!
Sempre m'havia fet mandra pels trams d'artifo, però amb el que comentes l'haurem de probar.

Salut.

Parce

edunz ha dit...

sip! i deixant un clau estaria tot resolt!
la via, una mica a l'estil regne del savinot.. a voltes ben farcida de xapes. Bona línia, fa mal als ulls!