Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

6 d’abr. 2015

Variant Xuxe a la Teresa Romero (Busa)

***

Enllesteixo l'obertura d'aquesta variant d'entrada a la bonica Teresa Romero, clàssica de Busa i aportació del petit gran escalador de la comarca a la muralla sud, que no fa massa ens va deixar per continuar gaudint plegats de les escalades, amb majúscules, que ell no en coneixia d'altres.
 
Aquesta és una molt lògica tirada a l'esquerra del petit bastió que es recolza el gran bastió per on navega el segon llarg. L'original Teresa Romero l'escala per la dreta, per un terreny malaguanyat amb roca discreta, on el mateix Xuxe va afegir-hi alguns bolts. Aquesta variant escala el petit bastió per l'altre cantó, per una bonica xemeneia-diedre amb roca molt bona. Ha quedat semiequipada amb un pont de roca i un clau. Bonic pas de merlet. 

Incloc la topo a la topo de la via (enllaça de dalt). Entrada més recomanable que l'original. Per atènyer el diedre haurem de fer una fàcil grimpada per un boixos fins l'R0.


 
Escaladamoltbenfetaidesfeta, guadint del lloc, i de la gent que n'han omplert tant, a base de tan bones escalades.