Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

6 d’abr. 2015

Pic de la Montanyeta, 2.552m MBEA S4 (Vall de Benás)

***

Ràpida ascensió del capdamunt de la carretera de la vall de Benás, allà mateix no volien fer un túnel que saltés a França i que per sort no s'ha fet mai. Neu continua des de l'aparcament i molt estable a totes les orientacions. Ull que a aquesta època quan està ben transformada dins la canal, orientada al SO, la trobarem sopa a la part de baix. Tram dret a l'inic (40º) que ràpidament afluixa a 30º la resta de la canal. Curta i bonica. 


 

Sortida que es pot completar amb algun cim de la mateixa olla, o fent la circular del Salvaguardia. Bona innivació a la zona però només als cims fronterers. Tot el que està una mica al sud, molt pelat per l'època. L'ascens al Pic de l'Alba des dels Baños antics té neu continua encara. Temporada que justeja!

El corredor NO de la Forcanada, i canal de la Montanyeta amb la possible circular alpina pel corredor de la dreta.

Ascensdescensmoltbenfetidesfetel3d'abril2015