Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

13 de març 2017

a la Carbassa (Cerdanya)

***

racons, tan amagats o descoberts com la neu que es manté a l'obaga o queda buidada al sol espetegant a la solana. Racons ceretans que queden per ser recorreguts, amunt i avall. Amb el blanc sota els peus, i sense espais eclipsats ni sorolls.



Aquest dia enfilem a la Carbassa per la seva vessant SO, pel directa i divertit torrent de la Ginebrosa, amablement obert el just i necessari per l'allau que va pentinar-ne la llera. L'arribada planera al cim és de contrast punyent, com la sortida del torrent fent cap a la Farga. 



Aquest dia ens toca caminar carregats fins a l'entrada del torrent, des de Cal Jan de la Josa (pista, amb algun bony a parar compte), un no res. Amb més temps i horaris la combinatòria baixant la SE per tornar al cim i desfer camí arrodonirà el desnivell del dia, acompanyant-nos ara de neus primaveres al punt. Només a la part baixa del torrent (estret i pendents obligades) trobem les obagues amb neu ensucrada i estranya, per raó de tanta calor fora de moment. En conjunt al lloc, SE, S i SO amb les millors neus, les vessants nord més remogudes i pentinades pel vent i neus encara no afectades del tot pel cicle de regel i fusió.








Racons, moltbenfetsidesfetsambl'amicGuille, .. i l'aire fet presència