Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

21 de març 2017

al Pilar Central del Doll (Noguera)

**


Ben bona via molt ben oberta, aprofitant el que dóna de si la roca entre ponts de roca i flotants i amb l'ús mínim d'expansions, seguint una línia hiperlògica. Poc a afegir del que ja circula per la xarxa, i és que la via s'està repetint força, i segurament sanejant a cada passada. 

Amb tot, i sabent que a la roca del Doll cal sempre parar compte, molt d'ull amb el segon llarg, on hi ha un parell de blocs tamany mig piano que haurem d'escalar i comencen a desfalcar-se.

La topo i el material indicat és més que suficient. Del segon tram, vam escalar la vairant del centre del pilar i es va agradar molt. Els següents dos llargs (7 i 8 de la topo) els vam enllaçar, però al capdavall val la pena gaudir-los per separat, aprofitant el balconet privilegiat de les reunions. 
L'accés és molt evident resseguint el camí de les escales i quan gira l'esperó amb el pany principal on es troben les vies, seguirem uns 50m fins a localitzar el peu de via (diedre lògic i pont de roca, 40'). El retorn el farem seguint fites i fresa dèbil, .. al final una mica pel mig del troç i on millor convngui, no acaba d'haver un camí definit (30`).
 

escaladamoltbenfetaidesfetambl'ArielMarc... benbona que s'escola enmig del blanc d'aquest any