Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

7 de març 2017

al Montaut (Pallars Sobirà)

***


El dia abans des dels plans de Montgarri veiem la punyent vessant SO del Montaut neta de cap a peus. Ens hi aboquem el dia després. Malauradament l'estona d'aquella tarda i nit és suficient per fer caure les allaus de fons o lliscament, sobre les vessants herboses, tan típics d'aquestes pendents quan al gruix abundant i fresc li afegeixes uns dies de calor com els que portem. 




(Fotod: Sandra Sallés)

Amb tanta activitat allavosa, limitem la sortida a una punta inferior a l'est del cim. Gaudim igualment del descens net i franc del barranc del Port de Salau.. per allà mateix on a principis de segle passat es van endur el bo i millor de la fusta del lloc al veí estat francès. Ben bona crònica aquí, .. per sort direm alguns i altres per malastrugança, el túnel no es va construir mai i aquests són unes de les raconades més remotes dels Pirineus catalans.. terreny del cérvol, el trencalòs, ..


La punta del Barlonguèra del dia abans (Fotod: Sandra Sallés)


De fa un parell d'any una intrèpida família ha reobert el refugi del Fornet, molt recomanable contribuir-hi gaudint del tracte i un bon dinar si més no! Ara bé, tot plegat ja queda connectat amb el circ que penja de l'Aran cap a Montgarri... 

Aquest dia trobem neu des de l'aparcament amb la pista ben tapada, i només ens descalcem un breu tram del GR a l'inici del barranc que enfila per dins el bosc.


Amb la nord del Mont-roig al fons (Fotod: Sandra Sallés)

Les nevades d'aquest cap de setmana hauran tapat alguna cosa les clarianes de les allaus.. difícil preveure com li afectaran les calorades d'aquesta setmana..


(Fotod: SandraSallés)

(Fotod: SandraSallés)



preciosasortidamoltbenfetaidesfetamblaSandrael27deldos, .. racó intens, de muntanyes que miren de mirar-s'ho des de la distància.