Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

12 de febr. 2019

al Tuc de la Lleia (Tavascan)

***


Luxe de bonica i allargada volta fins a aquest vèrtex fronterer, arrancant i tornant al fons de vall amb esquís als peus des del poble de Quanca, i que fem en circular pujant per les bordes de Noarre i retornant pel torrent de l'Estanyol de Flamisella que cau al riu del Port de Tavascan. 




Trenca-aigües de Pirineus fets territori de pas, entre les anades i tornades de les guerres i les oportunitats de a on viure millor. Temps en blanc i negre que semblen voler-se reproduïr, estúpidament.





Bona opció sabent encertar l'itinerari per dies de neus allavoses, reseguint sempre vessants a sud i fent la circular amb les neus transformades amb el gir del sol. Aquest dia encara sentim caure i veiem alguna allau natural mitjana sota ressalts de roca. I les restes de plaques naturals caigudes en vessants nord pendents. 




Girant a l'oest amb el Certascan al fons, també el seu dia en circular per aquestes valls



Ull que a més d'un tram l'itinerari no és evident del tot, haver-hi passat amb el verd de l'estiu ajuda. O recuperar el gust per un bon mapa. Saltem al llac de Flamisella des de la Pleta Vella, raconada que val la pena.




Bona perspectiva de l'ascens al Montarenyo i amb el gran Mont Valier al fons, camins de llibertat que tornen




esquiadesquecorrenperdins moltbenfetaidesfetambenPepzwingg,... i que el blanc s'imposi al negre.