Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

15 d’abr. 2022

ViAnOvA! El rovell de l'ou, 70m 6a (Canalda)

 ***

Enllestim aquesta bonica escalada a la cerca i captura de la pregona fissura ample que retalla la paret i prou atípica, a la banda occidental de la Roca. Quantes vegades hi marxava la mirada tot tornant d'alguna de les moltes escalades al lloc amb l'ànima ben plena!

 

Obrint l'L1 i fent repe

Bona via, els dos primers llargs troben el pas, dansant, i per roca de la bona del lloc, excepte el tram final del segon llarg que inevitablement creua un tram brut. La fissura, sorprenentment, amb la roca molt més franca del que aparenta des de baix, i a on gaudirem de passos de diedre, bavaresa i alguna bona tibada entaforant el braç.

De moment la via acaba al capdamunt de la fissura (potser la continuarem trobant el pas a l'esquerra de la Dinastia) i amb un únic ràpel tornem a ser a peu de paret. Ideal per combinar amb la també recent Insipiraires, aprofitant que la primera cal buscar el sol del matí pel diedre final i aquesta el sol la vesteix dels millors colors fins ben entrada la tarda. I que el material per ambdues és força similar!

 

Via semi-equipada amb ponts de roca, un clau i algun bolt. El darrer llarg queda quasi equipat amb ponts de roca! i un bolt despistat del dia que ens va agafar el fosc obrint, i que ara amb la roca més sanejada ni caldria.  

La fissu vista des de les feixes de la via Inspiraries

Obertura de feia temps en ment, moltbenfetaidesfetamblaMartail'Edu... al rovell de l'ou!