Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

5 de nov. 2007

Morsa Chuan, 110m 6a+ (Roc d'en Solà, Perles, Alt Urgell)


Perles, paraïs del calcari perfecte i els equipaments esportius.... l'escola però, amaga no pocs itineraris en general poc coneguts i repetits on pràcticar l'escalada clàssica és possible, amb més o menys grau de dificultat i compromís. La Morsa Chuan i la via del Màstil, junt amb La Balena Blanca i el Petit Príncep (d'aquesta última trobareu la ressenya al post Obrint Via) són algunes de les opcions més assequibles. Totes elles les trobarem al Roc d'en Solà, la paret més llarga de la zona.

Adjunto topo de la Morsa Chuan. El primer llarg està equipat. Els altres dos són de buscar-te la vida. El segon és força evident (spit visible des de la R). L'últim llarg està net excepte un pont de roca al tram final, pel què caldrà llegir la via.

El descens el farem per la cresta que la seguirem tota a peu o fins a uns rapels (cadena+argolla:ràpel de la via del Màstil, 3x30m, o una mica més enllà, instal.lació més nova: 3x35m).

Activitat feta el 28/10/07 amb Oscar Solé

Topo i ubicació de la via al Roc d'en Solà (perspectiva des del poble. Foto:EduPlana)


Escalant el primer llarg i inici del segon (Foto:OscarSolé)



Escalant el primer llarg (Foto:OscarSolé)