Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

5 de nov. 2007

Escalada clàssica a Perles (Alt Urgell)

Vies que podem trobar al Roc d'en Solà a la bonica i fràgil escola de Perles per seguir deleitant-nos amb el trepe clàssic són la Fragua de Vulcano (110m 6a+ A2+) on podrem practicar a fons amb l'artificial, la Central (115m 6c/7a) i la del Màstil (90m 6bA1), vietes curioses per l'equipament i el grau, la Morsa Chuan (110m 6a+) amb una variant esportiva de l'L1 equipat per dalt pel Raúl Álvarez i un segon llarg del tot clàssic (i un punt expo sense clavar), o les més recentment obertes Diagonal Mar (170m MD+ A1), uns 200m a l'esquerra de la Balena Blanca i el Petit Príncep i la Paraimara, i Sense Paper (150m 6b), una línia per despiste "robada" entre la balena i la paraimara. Menció apart mereixen les darreres propostes d'en Miquel Blanco i cia, Kop de Roska (110m, 7c, 6c obligat), Gris Passió (90m, 7b o 6b+expo A1) i El Güerto de las Kalabazas (100m 7b? 6c obligat).

Amplio el post d'un 2010/2011 prolífic amb la nova apertura Fight for your mind del Miquel i cia i el croquis on es veuen els itineraris de la Dels ganduls (Miquel) i D'esquerres (Lluís Parcerisa). També el Joan Vidal i cia han fet aparèixer un nou itinerari Tashunke Witko, a la dreta de la Morsa Chuan i que sembla que trepitja en algun tram una via ja oberta pel Miquel molt neta de material.

El poble de Perles (Foto:EduPlana) i topo de Diagonal Mar (Topo:LluisParcerisa)

Topo de Kop de Roska i Gris Passió (Topos:MiquelBlanco)


El Güerto de las Kalabazas i la Sense Paper (Topos: MB&LLP)


Topo (by Miquel Blanco) de Fight for your mind i veïnes