Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

11 de nov. 2007

Reequipament de la via "Fills del Vent", 210m 6a+ o V+/Ao (Canalda, Solsonès)

Enfilem amb en Xuxe (Josep Mª Cases) i en Marianu (Marià Garriga) a Canalda a acabar el reequipament de la "Fills del Vent", una via oberta per en Xuxe i en Vete (Joan Marceló) l'any 89. Tot i que la via en realitat és una variant de sortida del Diedre dels Desconeguts (oberta l'any anterior) i comença a partir del 4art llarg, normalment es fa servir el nom de Fills del Vent per tot l'itinerari.


Montserrat a vista d'ocell des de Canalda (Foto:EduPlana)

El petit poble de Canalda (Foto:EduPlana)

En el reequipament s'han substituït alguns burils i spits per parabolts, i canviat les xapes d'alguns spits. També s'han renovat els ponts de roca. De l'itinerari només s'ha modificat la posició de la R4, que s'ha avançat una mica en una repisa més còmode. S'ha afegit una expansió respecte l'equipament original en el darrer llarg, per reforçar el pas de 6a+ que ara quedava protegit només per un spit. El parabolt ha quedat instal.lat de manera que el pas continua sent obligat.

La via ha quedat rapelable fins a la R4. Des de la R6 possiblement s'arribi a la R4 amb un únic ràpel. Si sortim a peu, des de l'última reunió encara ens quedarà superar un petit mur de IV+.

La placa central (la placa 'charter' de Canalda!... en honor al vuelo que va tenir en Xuxe a l'obrir al llarg) ens servirà per localitzar l'itinerari. La via es troba a la part central de la paret. Deixarem el cotxe al marge esquerra de la carretar en la vertical de l'itinerari, i enfilem per un corriol poc definit. El descens a peu el farem cap a l'oest.

La via està equipada. Si no s'està acostumat a Canalda, els tascons i aliens poden anar bé per evitar alguna tirada llarga entre assegurances. Adjunto topo amb l'equipament actual de la via. En un altre post hi ha ressenya de la via "Le Patron Bunny" que al tram final de la placa de l'L4 passa a prop de la Fills del Vent.

Topo i escalant la 'placa charter' de l'L4 (Foto:EduPlana)



Itineraris de la Fills del Vent, Diedres dels Desconeguts i Le Patron Bunny (Foto:EduPlana)


Arrenjant l'L4 (Foto:EduPlana)


Instal.lant la nova R4 i reforçant el pas de 6a+ de l'L7 (Foto:EduPlana i JosepMCases)


A la R6 amb en Marianu i els seus purets (Foto:EduPlana)


A ti escalador..... en Xuxe, un petit gran mestre (Foto:EduPlana)


3 comentaris:

Anònim ha dit...

24-02-08
Ei Edu sóc el M.Blanco. Avui he repetit la Fills del Vent. Molt maca i molt bona per fer la "reentré" després de la lesió.
El reequipament...no us vau deixar gaire la pasta. Una miqueta a mitges no?? en fi a mi ja m'està bé xapar alguna relíquia, que segur que aguanta i dona més ambientillo. Apa ens veiem!

edunz ha dit...

bones miquel, bo això de que ja tornis a escalar! a mi el reequipament em sembla el just i necessari, un poquet d'austeritat i mantenint l'història de la via, no està mal no? ... l'oberturista marcava criteri.
una abraçada!

edunz ha dit...

per cert, algun dia d'aquests prenc la paraula d'en Xuxe i pujaré a reequipar la Raspinell, si no l'has fet i et vols apuntar diga'm algo, la via està molt bé també