Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

2 de gen. 2008

Via Pensionistes, 160m MD V+/6a A1 (Paret de l'Extrem, Montroig)

.
Ja hem enllestit la Festa del Paca (6/12/08) des de baix alternant els llargs amb la Pensionistes que no vam fer d'una i altre. Trasllado les fotos de la Festa a l'entrada d'aquesta, i afegeixo aquí les de l'L2 de la Pensionistes que hem fet avui i que ens quedava pendent



amb les primeres llums del 2008 (Foto:EduPlana)...

...encara amb els follets rondant pel cap de la nit abans..... volíem fer la via dels Pensionistes i al final ens n'anem de festa amb en Paca...... i els follets rondant, i la boira a la sola de les sabates..., però acabem la Pensionistes.

Via molt guapa i recomanable, més "tàpia" que la Novembre Negre (veure entrada). Sobre el material, la via està pràcticament equipada. De fet, està reequipada (bolts), mantenint alguns enclatges antics. A voltes sobre-equipada, tot i que amb algun 'aleje' estrany. O serien els follets. Nosaltres només vam fer servir els aliens en algun pas aïllat i per l'entrada de l'L4 (alien blau, i groc-pas d'A1). Pel darrer llarg també ganxo recomanable que no imprescindible. Duiem 16 cintes. Sobre la graduació... anys 80, tot i que el darrer llarg sembla factible alliberar-lo... un dia que no se'ns faci fosc (després hem sabut que queda en 7a/7a+).


Topo de la via i escalant l'L1 (V+ o algo més!) (Foto:XescoMas)

Sobre l'itinerari, el peu de via el trobem en una més que evident xemeneia (P pintada). Ara bé, des de la primera R hem de creuar la feixa en diagonal a la dreta. Si ho fem recta encigalats per una línia d'espits i claus ens fiquem a l'L2 de la Festa del Paca (o sigui, L2 de la Festa comença a la vertical de la R1 de la P). Despistats com anàvem encara vam seguir de festa per l'L3 i quan ens vam adonar que ens havíem sortit de la línia (entre altres coses perquè no duiem les 25 cintes que fan falta per L3 de la Festa)... doncs au, desmunta el llarg i a per la Pensionistes (la 3era R de les dues vies es troben a la mateixa alçada en una segona feixa). Val la pena tenir-ho en compte, si no t'ho coneixes és fàcil equivocar-se i les dues vies valen la pena per elles mateixes!. Els quatre llargs ens van semblar de 40m de recorregut. L'accés i descens és el mateix que per la Novembre Negre.

Activitat moltbenfetaidesfeta l'1/01/08 amb Xesco Mas.

Croquis amb les vies i escalant l'L1 (Foto:EP)


Escalant l'L2 i arribant a l'R3 (Foto:XM i EP)


Escalant l'últim llarg (Foto:XM i EP)


....i les últimes llums del dia, els follets ja jeuen (Foto:EP)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostres que guapa aquesta foto de mitg poso fent la cigonyeta amb la boirina als peus... es preciosisima

edunz ha dit...

Merci. Buf, aquest dia era tot genial... nit d'estels, el despertar amb el primer sol i el caliu de la llar encara encesa al refugi, per acabar l'escalada amb la posta sobre aquest gran oceà que feia la boira... follets per un dia de la nostra illa màgica!