Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

30 de des. 2007

Novembre Negre 170m EDinf 6a+ A2 (Paret de l'Extrem, Montroig)


La serra del Montroig amb les últimes llums (Foto:EduPlana)

Enfilem al solitari i acullidor Montroig, ara que sembla que la boira ja està més baixa.... seduits per l'escalfor de la paret de l'Extrem i de repetir una via oberta per en Armand Ballart i l'Àlex Vives ara fa 4 anys, que el mateix Armand ens havia recomanat. I no és per menys. L'olfacte del Lluís no falla.
.
Topo i les pitxines fossilitzades de la feixa (Foto:EduPlana)

Itinerari clàssic on a trams haurem de negociar amb la roca, però gaudirem cada un dels llargs (llàstima de la inevitable feixa que acompanya la paret). A destacar l'exigent L1 (amb tota una panxa 'canaldera') i el mantingut L4 amb un bonic flanqueig aeri que ens situarà sobre la vertical de la reunió. Els graus en general força ajustats, a l'estil d'oberturista.

La via està pràcticament equipada, i de material només ens caldran els aliens, tascons, ganxo (A1 de l'L2) i algun friend fins al 2 o 3 opcional.

El peu de via es troba a l'esquerra de la Festa del Paca i la via dels Pensionistes. Hi veurem una N grabada a la roca.

Escalant el primer llarg i superant l'A2 de l'L2 (Foto:EduPlana i LluísParcerisa)

L'accés el vam fer des del final de la pista que recorre el Montroig (des de Balaguer, direcció Vilanova de la Sal i seguir indicacions, imprescindible 4x4), que ens deixa a 15' a peu de la paret (caminar fins al coll seguint el camí fresat i baixar cap a la paret evident). Del cim al cotxe hi arribarem en menys de 5'. Si no es disposa de tot terreny, una altra opció és fer l'aproximació a les parets des de la carretera de Camarassa a Tremp, però l'aprox. deu rondar els 45'-1h.

Activitat feta el 28/12/07 amb Lluís Parcerisa.

Escalant l'L3 i amb la gran llastra de l'L4 als peus (Foto:EduPlana)

Gaudint de l'escalada de l'L4 (Foto:LluísParcerisa i EduPlana)

Fi de festa amb el 'pilar sin brillo' a primer terme (Foto:EduPlana)