Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

17 de jul. 2008

Autopista al infierno i altres dubtes a la Paret de l'Os (St. Llorenç de Montgai)


Visitem St. Llorenç de Montgai amb la idea de repetir l'
Autopista al infierno... al final la logística despistada no ens deixa començar a escalar i ens quedem a gaudir de la bogeria de la Transegre, aquest any amb hipotèrmies incloses.

Deixo un parell de fotos amb els dubtes que ens van sortir sobre les vies que vam veure des de peu de via. Si algú ho coneix i les ha repetides, s'agraeix info i correccions.


Vies al pany central de la Paret de l'Ós

L'inici de la que entenem és la Carnaval (Marmolejo i cia) ha sofert un despreniment, i per arribar a la primera expansió la cosa està més fina (aliens recomanables) Merci!


Ànims poc abans del temporal (Foto:EduPlana)




Contrastos.... (Foto:EP)

1 comentari:

edunz ha dit...

Resposta del foro de Caranorte:

si no ha canviat res en els últims anys, respecte a la foto 1:
les línies de l´esquerra són dues vies esportives de 6b+ (esq.) i 6c (dr. que poses com A.I.), grau estimatiu. La autopista al infierno comença a la línia blava i continua per la rosa i és 6b. La Directa abans començava per la Jordi Andreu i al final del llarg, en comptes de buscar la R1 a la dreta, anava recta o a l´esquerra. Crec que la Directa està reequipada i pot ser que hagin fet una variant, però donat el poc espai entre la Jordi Andreu i la Autopista, m´estranya. A la dreta de tot, crec que havia una via curta de 6b/6b+.

Bé, això són dades de fa uns 5 anys. Si serveixen...

Salut

Ignasi