Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

2 d’ag. 2008

Grisolda, 140m V+ A1 (Canalda, Solsonès)


El tram final del primer llarg, protegit per una única expansió i de roca immillorable i passos genials (Foto:EduPlana)

Canalada paret de formes capritxoses. Sovint els itineraris són "interrumputs" per repises o jardins, però que no desmereixen la intensitat i compromís dels llargs clau. La Grisolda n'és un exemple. I un exemple del bon fer dels escaladors locals.


Afegint un espit a l'R2 amb el Solsonès als peus (Foto:EP)

Escalada ràpida, oberta amb el mínim d'equipament, on haurem d'autoprotegir-nos en passatges on cal tenir prou confiança per seguir amunt a distància de l'expansió més propera. En destaca, i molt especialment, el primer llarg, amb una roca excepcional i molt atlètic, on haurem d'escalar un mur desplomat farcint de baumetes que ens permetran descansar, i per on haurem de trobar els passos més lògics i les oportunitats que ens ofereix la roca per assegurar-nos amb certa habilitat.


Topo i acabant d'escalar l'L1 (Foto:EP)

El pas d'A1 del segon llarg el passarem amb un tascó mitjà i una sortida prou atlètica, possiblement surti en lliure sense superar el 6b. Aquest segon llarg és on hem d'afinar més l'olfacte, per trobar l'itinerari, sempre amb tendència a la dreta, primer escalant en diagonal un mur de roca vermellosa fàcil on s'amaga (literalment) un clau, i d'allà, a través de la xemeneia, fins un mur final protegit per un pont de roca on podrem reforçar el pas amb un alien gris.


Inici de l'L1 (per les plaques grises de l'esquerra) i escalant el mateix llarg (Foto:EP)

El darrer tram del darrer llarg és l'únic que presenta roca delicada, i l'única expansió d'aquest llarg afegeix compromís a la tirada. En general, bon itinerari, amb tots els ingredients de Canalda i amb prouta intensitat que compensa de sobres el jardi i els trams que li resten continuïtat.


Acabant l'L1 i escalant l'L2. Al fons d'aquesta imatge si ens hi fixem trobarem l'ull de la paret d'on està feta la primera foto del post (Foto:EP)

Activitat feta sota l'ombra de la tarda d'estiu del 31/07/08 amb en Josep Mª Cases