Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

27 de nov. 2008

Llibres: Anglada, d'Elisabeth Vergés


"(...) Salidas que incluyen una primera en la pared norte del Pedraforca, una vía que muchas cordadas catalanas codiciaban hacía años y a la que se había hecho algún intento, pero la primera tirada, una chimenea estrecha con pocas posibilidades de clavar, infundía respeto. Robbins no entiende que una vía tan evidente esté por abrir. No dice: "¡Esto está chupado! porque lo que domina es la escalada, no el argot de los escaladores. Lo que hace es empotrar un puño en el diedro, después el otro, y uno tras otro en pocos momentos lo supera casi sin seguros"



Vergés, E. 2002. Anglada. Ediciones Desnivel

Aquesta és per exemple, tota la descripció que recull el llibre d'una de les mítiques de l'Anglada, amb el llarg estrella de xemeneia de l'Anglada-Robbins a la nord del Pedraforca (maig del 1966). Escueta literatura alpinística, el llibre en realitat és més una mera biografia descriptiva per tots els passatges de la vida d'en Josep Manel Anglada, un dels exponents de l'escalada del país (incloent la seva afició pel barranquisme, el submarinisme, les expedicions i el turisme en general..). No s'hi troben doncs relats de muntanya apasionats, ni masses (o molt poques) descripcions de les seves vies d'escalades o sensacions, anècdotes, vivències de les seves obertures. El resultat en conjunt recorda més a un sumatori d'anècdotes ordenades cronològicament on l'activitat escaladora és una més.

A seguir llegint doncs!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I tampoc no explica massa que el tiu va patentar la TANKA !!!!

Joer es que quan un es bo és bo en tot...quin paio...

I fanàtic a la seva edat...per treure's la barretina.

edunz ha dit...

llàstima no hi hagi més descripcions, per aprendre'n i gaudir de les seves vies encara més!