Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

28 de nov. 2008

Volta pel circ de Pessons, Andorra


El cim del Montmalús (Foto:EduPlana)

La idea era enfilar al pic Alt de Cubil des del circ de Pessons (des dels Cortals es veien les obagues molt inestables), una bona alternativa a la clàssica del Montmalús des del circ, però l'estat de la neu a les pales d'accés al coll no invitava a massa. Hi ha un bon parell de pams (o més?) de neu pols nova sobre neu pols vella inestable en obagues, plaques regelades en solanes (purgues amb pendents pronunciats), o en forma de plaques de vent a mitja vessant (!, orientacions diverses) i pales somitals en orientacions sobretot de SE a SO. Caldrà parar compte fins que no s'estabilitzi tot plegat, el pastís és gran, i la gana també!


La vessant SE del pic Alt de Cubil, amb la canal central a tenir en compte! (Foto:EP)

Al final passejada circular fins als estanys de la Solana i descens cap a l'estany del Meligar i GR. En general neu pols seca o algo pesada segons orinetacions. Temperatura pels volts dels 0º tot el dia.


Obrint traça a l'alçada de l'estany Forcat amb el port d'Envalira al fons (Foto:EP)


El pic d'Ensagents amb la pala diagonal que mena al coll - sobre els esquís a la foto - per accedir al pic Alt de Cubil carenant des del sud (Foto:EP)

Activitat feta el 28/11/08

2 comentaris:

Piter ha dit...

Aixo s'en diu aprofitar un dia radiant... just abans d'un cap de setmana de previsió nefasta.

A veure quan coincidim amb les fustes !!

edunz ha dit...

va Pere, ja ho trobarem que aquest serà un hivern moooolt llarg! posem data qualsevol dia d'aquests...