Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

2 de nov. 2008

Ventafocs, 130m 6b+ (R. Ponent-Vinya Nova, Montserrat)Superant l'Ae (6a+) de l'últim llarg poc abans de l'OW (Foto:EduPlana)

Entre els estètics esperons del Pollegó i els Plecs de la Vinya nova queda eclipsada la no tant aparent Roca Ponent, una agulla d'uns 100m d'alçada. De les tres vies que hi ha la Ventafocs és la que ressegueix les fissures verticals de sortida. Via curta però molt interessant, amb tots els ingredients montserratins; escalada de finura als primers llargs, fissura desplomada al tercer llarg i tirades amb off-width per l'últim, amb unes últimes bústies per acabar la via que són un regal pels sentits.


Croquis de la via i escalant l'L1 (Foto:EP)


Escalant l'L1 i l'L2 (Foto:IgnasiVilarassau)


Escalant l'L2 (Foto:EP)

Les plaques estan pràcticament equipades, les fissures pràcticament netes, afegint més al.licients a l'escalada. El material en general està en bon estat. El grau obligat deu rondar el 6a. Més info d'accés i descens al croquis.

Via del tot recomanable. I marxem amb la veïna Animistes al cap per a la propera visita.


Inici del tercer llarg (Foto:EP)


L'inici plaquero del tercer llarg abans de la fissura desplomada, i fent la bandereta amb les bústies de sortida de l'OW de l'últim llarg (Foto:EP)


Sortida de l'L3 (Foto:IV)

Activitat feta amb l'Ignasi Vilarassau el 26/10/08

5 comentaris:

marsi ha dit...

Bones Edu, via estranyament oblidada, segurament per les vies de més renom que la rodejen. El propi Picazo no en tenia constància...

Jo la vaig fer el gener passat i a les primeres R estavem ben gelats

Mingo ha dit...

Quan heu anat? mira que aquest cap de setmana no ha parat de ploure.

edunz ha dit...

ei Marsi! ja ho dius bé, injustament oblidada... és una molt bona via on cal apretar!
Mingo, sempre penjo la data de l'activitat al final dels posts, amb roca és una mica igual, amb neu ja si!.... passa però que alguns cops passen dies abans no penjo el post
salut!

indretsdescalada ha dit...

Bona via!!!! me'n han parlat molt bé d'ella. A veure si algun dia estic una mica més forta i m'hi poso!!!

edunz ha dit...

super maca, des de la finura dels primers dos llargs fins als passos atlètics dels darrers.. jo li tinc pendent a la via dels animistes, que també és difícil o encara més.. quan estiguem més forts i qui saps, potser la fem plegats!