Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

29 de des. 2008

Pedraforca, 2.497m (Berguedà)

.

Bon tou de neu a cotes altes (Foto:XescoMas)

Enfilem a la muntanya màgica des de Gòsol (1.450m). Neu des del poble. Pols humida a cotes baixes i més seca a cotes altes. Acumulacions, o 'escombrada' segons orientació. De 40 a 80cm. Si aguanta el fred uns dies i transforma, el massís estarà al punt per esquiar-se sense patir per les soles. De moment, més excursió que esquiada (abans d'aquesta nevada la neu era molt amunt).


Itinerari i amb el poble de Gòsol al fons (Foto:EduPlana)


Enfilant per la franja de bosc entre el torrent de Rubinat i la tartera (Foto:XM i RafelIrla)

La boira no invita a continuar i baixar cap a Saldes com era la idea. Per permetre una mica d'esquiada descens directa cap al torrent de l'Aubagó fins una cota que flanquejant ens torna al camí de baixada que mena cap al llom. Si les condicions acompanyen, el descens es pot amanir un cop hem sortit de la tartera i ja al llom, trencant cap al N a buscar una pala sense arbres cap el Torrent de Rubinat (marcat en groc al plànol). Una altra alternativa que pot ser interessant per prendre més desnivell i continuïtat que per Saldes és la pujada i baixada pel Torrent de l'Aubagó directament des de la carretera (evident).


Al tram de bosc i al llom (Foto:XM i EP)


Un cop a la tartera, amb el llom que separa el torrent de l'Aubagó (esquerra) del de Rubinat (a la dreta del llom) (Foto:EP)


Darrers arbres abans de l'enforcadura (Foto:XM)


Sortida de la tartera cap al llom i punt del flanqueig ascendent on es recupera el camí (Foto:RI)

Activitat moltbenfetaidesfeta entre neus i follets el 28/12/08 amb Rafel Irla i Xesco Mas, i la paella al punt que la Lali ens té al plat!