Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

29 de des. 2008

Pica de Cerví de Durro 2.650m (Vall de Boí)



Descens amb la cara N del Montsec al fons (Foto:EduPlana)

Interessant itinerari per fer una visita ràpida a la vall. Amb neu dura i regelada, les dificultats a l'ascens i descens, augmenten.


Itinerari en vermell ascens i blau descens. En morat el recorregut complementari. Accés al llom que mena al cim (Foto:EP)

Itinerari: Enfilem des de les pistes abans que obrin i prenem el llarg llom que mena al cim (agafem el llom per un collet evident visible des del pàrquing allà on comença el pedent fort de l'aresta cimera). Arribem al cim apurant amb els esquís als peus. Resseguim el llom en direcció S0 uns 200m i baixem per la cara E (millor neu) cap a la Coma del Port. Abans d'arribar al fons de vall flanquegem per arribar al Port d'Erta i descens per les pistes.

Recomanable el descens cap al Riuet del Port d'Erta (itinerari morat al plànol) per completar la sortida.


Arribant al cim i descens (Foto:EP i AniolVilalta)


Enfilant pel llom (dreta) amb el Corronco de Durro a l'esquerra i el barranc de Ginebrell enmig tancat per les bones pales del circ del Cap dels Vedats d'Erta. El Turbón al fons a l'esquerra (Foto:EP)

Sobre l'estat de la neu, ventada dura i gelada de pujada que li posa una mica més dificultat. Dura a la baixada fins al Port d'Erta. La dificultat obligada no passa d'S2, i l'horari en conjunt ràpid, 2-3h.

La idea era seguir fins la Pica de Cerví però la neu està massa gelada en cares N per esquiar a gust pendents tant fortes.


Resseguint el llom fins al punt on ens tornem a calçar per fer el descens per la cara SE. Al fons a la dreta el cim del Cap dels Vedats d'Erta (Foto:AniolVilalata)

Bona esquiada amb el Montsec nevat al fons. Activitat feta el 24/12/08 amb l'Aniol Vilalta.

2 comentaris:

Circo Marco ha dit...

Epaa! he topado con vuestra pagina de casualidad, buscando cosas de la canal del cristall y del Ordiguer. Casualmente estuve por Boi estas navidades y también intente ir a la Pica Cerví. Enhorabuena por el blog. La bajada del Corronco de Durro por la pala S4 muy recomendable (por si no la habeis hecho ya)

http://www.comandonerp.com/Misiones/51lonely2/51lonely2.htm

El 22 de enero estuvimos intentando la canal del cristall y no esta en condiciones...en breve os cuelgo unas fotos por mi pagina

edunz ha dit...

merci! me apunto vuestro enlace, buenas infos y nivel de actividad..

el descenso del Corronco está pendiente, todo el circo tiene descensos muy interesantse, seguramente para final de temporada con la nieve bien asentada

via una piada del 16 que habían subido la canal de l'Àguila y bajado por la del Ordiguer, y también comentavan que con la nieve sin transformar. También toca esperar un poco, en principio será un buen año para el Cadí

saludos!