Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

16 de des. 2008

Tastet al Port del Comte



Des del coll de Tancalaporta mirant cap a la rassa de la Bòfia

Escapada a fer un tastet del pastís de neu que hi ha al massís d'aquest cap de setmana.


Itinerari i seguint la rassa que mena al coll de Tancalaporta

Itinerari clàssic i ràpid des del pàrquing del Sucre fins al Vulturó pel coll de Tancalaporta, 600m de desnivell i dels més "continuos" del massís sense tocar en excés les pistes. Només al tramet del coll tocar estirar els braços.


A la rassa amb la Serra del Verd al fons i poc abans d'arribar al coll

Neu encrostada o apalmaçada a cotes altes, i pols algo pesada a cotes baixes... sóm al prepirineu i es nota.

En general 30cm de neu nova. I vent del NE a cotes altes. Molt bonic tot plegat


La montanya, cada vegada més manipulada. Total per a que els "totsterrenys" de pa sucat amb oli no es surtin del camí. Ara s'enten la màquina que amb les nevades de l'abril va quedar atrapada. Mostra patètica d'una manca d'educació col.lectiva, on no només cal recordar amb el cartellet de torn sino afegir postades cada dos metres per no sortir-se camp a través. La muntanya s'ho mira indignada, resignada, i ferida. Els plans de coll de Tancalaporta marxant cap al pla de Basies era un dels bons racons on el silencia trobava el seu espai. Caldrà recuperar-ho tot plegat!


La bona pala d'ascens al Vulturó

Activitat feta el 15/12/08
(Fotos:EduPlana)