Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

20 de jul. 2011

Tashunke Witko o Cavall boig, 105m 6b+ (Perles, Alt Urgell)

**


Segurament, vist amb perspectiva, la bonica escola de Perles ha mort d'èxit amb les hiperfreqüentades zones d'esportiva que s'aturen l'aparcament del poble, deixen sense plaça a la canalla per jugar a pilota i van pulint l'excel.lent calcari que farceig aquestes parets elegants - que no arrogants - i d'escaldes precioses. El bastió per on passen la Tos de Gos, Putes Mosques i companyia sembla fer de filtre a la gran majoria,... i no gaires s'aventuren més enllà, on tot el Roc de'n Solà és plè de vies genials.


Al tram final del Roc, quan vam obrir la Balena blanca i el petit príncep, només la Morsa Chuan i alguna aventura més del mr. white s'aventuraven a l'extrem més esquerra. Tot un dia de feina per fresa el camí i recuperar-lo... i des de l'obertura que han aparegut quatre noves vies i amb aquest ordre; la també nostre Paraimara, la que ens van "birlar" però sense "alevosies" Dels sense papers, una altra del Lluís no fàcil que no recordo el nom i arrenca sota el sostre de l'esperó de la Balena en diagonal a l'esquerra, i la més recent Tashunke Witko d'en Joan Vidal i la Isabel Notivoli que ara hem repetit.

De totes elles, aquesta és la més assequible, i una bona excusa per als quins encara dubtaven de conèixer aquesta troç de paret amb un dels millors calcaris de l'Alt Urgell i segurament de Catalunya. Bona via, amb dos primers llargs pràcticament equipats que reforcem amb una i un parell de peces respectivament, i un tercer on si farem servir més els friends. Com diu la topo n'hi ha prou amb càmalots fins al 2, i algun alien o tascó. Deu quedar amb V o V+ obligat. Mai exposada. El llarg de 6b+ té un inici fàcil i la dificultat concentrada en un pas de bloc. Només els ràpels a base de mallons es podrien arreglar una mica.

Ara a l'estiu, ombreta a partir del migdia i a gaudir de les vistes sobre el poble i les llums de la tarda. I recordeu d'aparcar al marge de la carretera abans que a la plaça sobretot a l'estiu i caps de setmana que sino la canalla no té on jugar a pilota!



Escaladamoltbenfetaidesfetaambl'axelaquestasetmanetadequasiprimaveramésquenopasestiu!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei Edu. Rectificacions de les vies que tinc per aquesta zona. La Sense Papers la vaig obrir amb en Ramon Maeso i comença entre la Balena i la Paraimara. La Via d'Esquerres amb inici sota del desplom esquerra de la Balena i La Diagonal Mar amb inici a uns dos cents metres més a l'esquerra. Aquestes darreres en solitari.

Apa! Cuidat.

Parce

Anònim ha dit...

Ah! Per cert! La Sense Papers no te la vam robar, que encara no l'havies començat. Que quedi clar.

Parce

Anònim ha dit...

ostia tú, una altra via parasitada!
NO vàreu veure uns parabolts amb xapa petita del 8 una mica més a la dreta? Bé de fet només hi ha 3 en tota la via dos en R1 i un en un pas expo de 6c+ a L2.
Ja hi havia obert una via bastant clean per allí i la via aquesta comparteix el darrer llarg i algun altre tram...
ostres, consulteu abans d'obrir que ja hi ha molta feina feta per la vora (particularment a la part esquerra del Roc del Solà i també a la part central).
És clar sense seguros fixes sembla terreny verge, però Perles dona molt de si per altres tendències, encara que sigui en placa.
En fi, la Makita la va liant per allí on passa.
M.Blanco.

edunz ha dit...

merci lluís, no recordava el nom. La diagonal no surt a la foto, si més no l'inici. La d'esquerres algú em va comentar que l'havia repetida i que els havia costat prou...
i no estava començada xo si comentada... that's all

miquel! ara no se si et refereixes a la nova via de l'Indi, a la del Lluís o a quina.. amb la superguia quedarà clar no? ja t'escriuré que vam veure una línia i no se si hi ha res...

salut!

Anònim ha dit...

Sí, em refereixo a la del Indi....
Jo començo a la dreta i després tiro a l'esquerra i aquí la via del Indi li passa per sobre.
El projecte que marques no sé quin és. Potser és nou?
Hi ha vies noves entre la Diagonal i aquestes d'aquí.
Alguna cosa per la Fragua a dreta i esquerra...
Vaja unes quantes.
Quan surti el libro gordo de petete
espero que quedi més clar.
Entretant...anar descobrint!
La d'esquerres del Parce també passa per sobre d'una que vàrem obrir amb un amic ja fa anys (clean) en la part alta. Aquesta del parce és molt xula, ben oberta i val la pena, tot i les feixes.
Aupa Edu, mos la veiem.

M.Blanco.

edunz ha dit...

doncs si que fa falta el llibre!!!
la teva a la dreta de l'Indi deu començar per unes plaques de somni.. ja ens les vam estar mirant i just dient "però mola venir fort i obrir clean"

el projecte que marco és el díedre on hi ha un espit i no es veu res més amunt... crec que jo ho havíem comentat.. potser ja hi ha una via?

cuida't

INDI ha dit...

Si es fan resenyes i es marquen una mica les vies no pasen aquestes coses.

Anònim ha dit...

...ens costa agafar el telèfon.
Totes maneres, vaig deixar algun parabolín.
Bé, el proper dia deixarem unes cleques...
"sin clecas no hay paraíso".

Salut Joan.
Si ja tens raó, ja.

edunz ha dit...

on deia 'projecte' ara hi ha una via, suposo de l'indi ja que els calus són iguals, correcte? no tinc més info