Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

30 de març 2012

Canals i circular a Tavascan, MBEAS4 (Pallars Sobirà)

**


Finalitzem aquest bonic tour amb una senzilla circular a Tavascan enllaçant un parell de cims i les seves canals i sortint amb els esquís als peus des de la Pleta del Prat.



La primera idea és esquiar la canal d'un cim sense nom que hi ha entre el Campirme i la Coma del Forn. És molt evident quan es puja a aquest últim. L'aproximació no té secrets, la ruta normal de la Coma del Forn per desviar-se i enfilar la canal pel seu eix. Ull que el bastió de roca esquerra et deixa separat del cim! de fet el coll de la canal és molt aeri i caldrà fer-se una repisa per calçar-se els esquís. Des de la punta dreta si que es pot baixar desgrimpant a l'inici de la canal. Són 30-35º amb un inici de 40-45º estret d'uns 10m que aquest cop no esquiem ja que trobem un paquet que no ha caigut. A la resta, la purga ens ho posa fàcil.


D'aquí baixem esquiant fins l'estany del Diable des d'on podem pujar al Campirme i baixar després per les canals que menen directament a la base de la muralla que et torna a la vall de la Pleta (màxim 30º obligat).




La capcelera de la bonica vall d'Estaón



La neu la trobem molt estable arreu i fins i tot encara pols (pesada però) en alçada a les obagues. Igual que a la resta de llocs d'aquests dies, capes friables en orientacions nord que, en aquest cas, els de la pista ja van fer caure.

Els gruixos a la vall, doncs per sota del que seria habitual per l'època. Tot i així, es veien bones condicions per les ben recomanables circulars del Certascan, i de Campirme-Tuc de la Cima (tot i que la pala S del Campirme es veia una mica justa de neu).




Activitatmoltbenfetaiacabadambl'angèlicail'enricamitgesel28demarçde2012