Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

15 d’oct. 2012

A la Son de la Llarga, 120m 6bAe (Pollegó Est, Montserrat)

***


Enfilem a repetir aquesta bella escalada de cap a peus a banda del primer llarg de tràmit per superar el sòcol i que ens mena al peu de la fissura díedre que ja no deixarem fins al capdamunt. 

Via amb el segell dels aperturistes, prolífica cordada Darder Rovira que l'any 93 enllesteixen aquesta, tres anys després de la Terra de Nòmodes, una perla de via. A la dècada dels 90 les aventures d'aquesta colla bullien a la zona deixant empremta! En Jover proposa una bona trilogia sumant-li, la més nova, Cosmos factory.

Tot i que amb alguna expansió paral.lela a bones fissures, s'hi manté el caràcter clàssic, auster i on toca escalar. El grau obligat deu rondar el V+/6a en la primera meitat del segon llarg i V+ a la resta.

(Foto d: ÍngridS)

Topo amb tots els detalls aquí. Ull amb allò de via pràcticament equipada.. per nosaltres de material calen els aliens i un joc de friends fins al C2 i si portem el 3 també el posarem. Tascons prescindibles. 

L'accés l'hem fet seguint el camí que mena a la Terra de Nòmedes per seguir vorejant la paret cap a l'E uns metres més fins una canal que porta al peu de via (diedre taronja del segon llarg molt visible i bolts de la Sioux Party que van a l'R1 on coincideixen). Sembla que la mateixa canal des de baix serviria d'accés però ja no es fa gaire i és més recomanable aquesta opció.. així la fresa és una! Uns bons 45' si no ens perdem.
 
El descens el fem amb dos ràpels nets, l'últim volat que ens recorda la tibadeta que li hem fet a la via. I desfem camí.


(Foto:IS)
 
Activitatmoltbenfetaidesfetambl'íngridielsnúvolsqueaquestdiamandrososesdesenganxenomésunaestona