Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

4 d’oct. 2012

Integral Koyaniskatsi - Tarantel.la, 150m 6a (Vinya Nova, Montserrat)

**

Molt bona combinada enllaçant dues clàssiques sense complexes enmig de l'oceà de roca excel.lent o quasi de la Roca gris de la Vinya nova... 

(Fotoe:EduG)


La Koyaniskatsi (oberta per Escofet i Peña el 2000) acaba on es pot enllaçar amb la Mickey Mouse però nosaltres preferim passar a la Tarantel.la (Koki i Armand '94, a correcuita per deixar un final lliure de xapses! m'explica) i continuar amb la sabrosa escalada d'autoprotecció. La primera són 85m repartits en tres llargs que podem fer amb dos enllaçant els dos primers (50m + 35m). Pràcticament equipada en els dos primers de fins a V/V+, el tercer, o segon llarg si enllacem, és... molt bò!


s'escala primer amb placa, per després del segon bolt navegar a esquerres fins a caçar una fissura perfecte que a dretes primer i vertical després fins a desplomar un pèl ens mena a la reunió. Només hi trobarem dos expansions i un clau en tota la tirada, de 6a al tram final d'entrada a l'R. Hi ha l'opció d'evitar aquest final amb un xapatge d'un nou bolt de la MM massa a prop de tot. 



Topo al blog de l'Eduard.
 
De material, recomanable semàfor d'aliens, joc simple de tascons, camàlots fins al 2 repetint l'1 i el 2. El 3 el duiem i el vam posar però és opcional.





Sobre l'accés, el peu de via es troba uns 5 m més amunt de la MM. Hi ha dos expansions visibles a una placa amb la xapa horitzontal. El descens el fem enllaçant 3 ràpels de la paret aprofitant l'últim de la MM poc abans de sortir al capdamunt.

(Fotod:EG)



Escaladamoltbenfetaidesfetambl'eduardilescabresqueaquestdiaensmirenbend'apropiapadreguenlacanalavall...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!
Buah, quina passada de fotos. Estava rebuscant i he trobat aquesta notícia, m'encanta!
Jo m'he iniciat fa poc en escalada perquè vaig entrar a currar en una empresa que fa documentals d'esports de risc, i la veritat és que em va picar el cuquet i és una passada.
Si vols fer una ullada als vídeos a veure si et molen, a més d'aquí a poc fem un escalada, jajaja!
www.dokumalia.com
Una abraçada i segueix així!

Ana

edunz ha dit...

eo Ana! merci! i molt guapu el docus. Si necessiteu col.laboradors de la vertical ja saps! xo sempre amb casco eh no com els de sinivel que van de guais...
o quedem x trepar i amplies el teu book

vua, si t'ha picat el cuquet, ja veuràs,.. no rasquis que no marxa!!!! :)