Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

20 d’oct. 2012

Niltina, 290m 6c (Cap del Ras, Montsec d'Ares)

**

Aquesta és una bona via, on toca escalar, posar peces i gaudir de llargs molt bons tot i alguns de tràmit intercalats que quasi que no fan nosa i serveixen per descanar, el cos i el cap. Si aneu tres, el que escala últim li tocaran els tres fàcils, sembla fet exprés! Si aneu dos, .. la cosa també queda curiosa.


(Foto:RaquelA)

Els pasos més difícils estan ben protegits i hi ha molta feina feta per sanejar els trams de roca no tan bona, on ara es passa molt bé. Grau obligat de 6a i apretar les dents en més d'un passet. De material portàvem els aliens, càmalots fins el 3 (aquest últim prescindible) i joc simple de tascons (algun micro). Excepte els de tràmit que tampoc estan tan malament, la resta de llargs són molt bons tots.


De la topo només comentar que el pas de panxa de 6a+ del quart llarg, el clau que pinta la topo no hi és i que és millor seguir recta amunt per la fissura i no anar a xapar el bolt que et queda molt a la dreta i a desmà. Es nota que la gent segueix per allà, i fer la panxa en diagonal sense el clau és molt forçat ja que continues per la fissura que és on et pots protegir. Vaja, tirar recta amunt pel més lògic i fàcil i deixar el bolt de banda.

Al 6c cap dels tres li veiem color..deu ser cosa de l'alçada.




(Foto:PabloN)

L'accés és evident des de la pista un cop a la base del pany de paret on comença la Redrum o la Alkaid. Aparquem a la sortida d'un barranc que la creua d'on surt una bona fresa (fita) que ens porta a peu de paret a l'esquerra del barranc (Redrum i cia queden a la dreta del barranc). Passem la TK de la Teletak, i trobem una fita a peu de via (15'). El primer bolt és visible uns 6m amunt. El descens, l'habitual del lloc, seguir cap a l'est fins a trobar les fites que ens porten a la feixa de baixada (30')


Una via ben recomanable i una molt bona alternativa a les hiperequipades vies del Cap del Ras... bò que n'hi haguéssin més d'aquestes.
.





Escaladamoltbenfetaidesfetamblaraquelielpabloilesllumsd'unestiuquejamarxadeltotperarrencardeplelatardor

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona, una via que cal mirar-se, a veure quan m'hi posos a l'alçada! que es veu molt estètica.

edunz ha dit...

merci Jaume, bona via, tot i les feixes el traçat és franc i amb passatges i trams molt bonics,
una més a tenir en compte!