Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

7 de març 2013

Circular Coma del Forn-Ventolau (Pallars Sobirà)

**

Esquiem la clàssica circular de la Coma del Forn i el Ventolau, sortint de la Pleta del Prat, amb unes condicions boníssimes de neu. A banda del gran tou de neu que hi ha a la franja nord, aquest dia encara llisquem a més sobre una fina enfarinada de la nit anterior que s'afegeix a les nevades de la/s setmana/es.



Fem l'itinerari clàssic de cap al l'estany de Mascarida, cim de la Coma del Forn, descens cap a la cubeta del Ventolau i puja-baixa, per fer el retorn pel barranc de la Coma del Forn que mena dret cap al refugi i punt de sortida. És una de les voltes més recomanables d'aquesta banda dels Pirineus i que amb la sortida des de la Pleta se'n garanteix la neu fins ben entrada la temporada. Surt un desnivell acumulat positiu d'aproximadament 1.400m, i una dificultat màxima d'S3.



Sobre l'estat de la neu, a la zona, neu continua des de cotes baixes, a Quanca et podies calçar els esquís. I als cims careners perfectes de neu, més ventats quan més al sud. Ho vam trobar tot molt estable, i sense veure activitat allavosa enlloc. Pols tres delícies a la majoria del recorregut. Tot això ja ha canviat, amb les nevades i pluja fins a cota 2000 d'aquesta setmana.






radiantesquiadamoltbenfetaidesfetambenPepenCarlesil'Alexis aquest cap de setmana radiant on els vents van aturar-se i les muntanyes estaven vestides amb la millor de les seves mudes, per fi!