Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

27 de març 2013

via Pol, 120m 6aAe (St. Llorenç de Montgai)

**

Escalem aquesta recent i bona via i més si es té en compte que és recent, de la paret de l'Ós. El peu de via és fàcil d'identificar amb un bolt i un espit lluents un pèl a la dreta d'unes xapes grises.. i seguint les formes que endevinen la topo.

Topo original i itineraris, de la sempre clàssica Jordi Andreu, la que apretava molt Autopista al infierno que amb el retroequipament s'hi han afegit peces i anar perdent testimonis del que era i ja no és, la contundent Carnaval Rock i la més difícil de totes Terra i Cel


Bona escalada, amb passos variats i bons trams de flotants i on toca escalar amb el V+. El 6a potser és obligat però amb la xapa a tocar. Menció pel primer llarg per intuïtiu i el tercer per net. L'últim ja troba el pas de sortida. Es pot acabar l'escalada a la feixa o escalant l'últim llarg de la Carnaval rock.


De material, passarem bé amb joc simple de tascons, aliens i càmalots fins al 2, amb el 3 opcional (aquest últim el gastarem únicament al llavi del primer llarg però mig metre amunt i avall podem posar altres peces més petites).

El primer llarg en lliure pel que diuen queda amb un primer pas de 6c dur de bloc i un mur a dalt de 6c de continuïtat però agraït (amb comba però si el que assegura no està ben al cas que el llarg és llarg). L'Ae del segon llarg comença amb un pas de 7è de bloc per continuar amb tipus 6b ja està bé.

i a l'Autopista al infierno

(Fotoe: Ilerget)



Escaladamoltbenfetaidesfetambl'axel i la companyia d'un dels oberturistes a tocar, aquest dia on la primavera ja fa seva les parets florides.