Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

1 d’abr. 2013

Via de la Balma, 150m V+Ae (St. Llorenç de Montgai)

* i **

Aquesta és una via del 1975 restaurada amb alguna peça de més l'any 2009. Al peu de via hi ha una placa amb el nom dels oberturistes, cordada pionera de les terres de ponent.


Els primers tres llargs són una pedalada amb algun tram en lliure. Una burilada de llavors prenent la línia vertical i amunt. Els dos primers es poden enllaçar reutilitzant les cintes.


 
Fet el tràmit, s'arriba a la perla de la via, un diedre fissurat quasi plomat d'aromes montrebeians i "quinto més" a l'antiga. Un dels llargs més bons de la paret en el seu estil, tot i que amb la restauració se li ha afegit algun bolt de més que li treu compromís, quan hi entra tot i més!?. Santllor on fire!!



Tirada molt bona, enllaçant els dos llargs. El tram d'Ae, amb més flotants i un C3 es pot escalar pel diedre, si hi ha piles!

(foto d: Paret sobre el jardí amb el diedre a l'esquerra. Feta des del final de la Carnaval rock, una bona alternativa per estalviar-se els pedals)

De material, als llargs d'artificial només em col.locat un alien groc a l'inici de l'L1 per un pas d'A1. Al diedre final, em col.locat el C2 i el C1 arrossegant-los amunt. Es poden repetir aquests números, afegir algun altre mitjà i deixar els tascons.

Alternatives per estalviar-se la pedalada seran pujar per qualsevol de les vies d'aquest pany i saltar al jardí penjat. S'hi pot accedir des de dalt per la dreta (corda fixa i graons) que també porten a les esportives que ressegueixen la paret.

Escaladapedalada per arribar a un moltbonfinaldevia, moltbenfetaidesfetambl'aniolilamireia i les tamborinades d'unaprimaverajuganera

4 comentaris:

Mingo ha dit...

Carai mira que hi van passar dies el Blasco i el Godoy picant. Tot i això mai vaig fer l'artificialada de baix, sempre ens feia molta mandra. Però si el tram final, que és molt guapo.
MOltes felicitats

edunz ha dit...

doncs si s'havien de deixar en canell per enfilar sense gaires oportunitats del lliure, ni ara tampoc! ben monolític... xo el darrer tram s'ho val, això si, segurament és millor opció buscar qualsevol línia paral.lela.. merci!

neskalatzaileak ha dit...

Vuelta a la roca?? Buena pinta de ese diedro, ya nos dejas otra en la lista de pendientes. Saludos de tus neskas

edunz ha dit...

qué lujo! cómo andáis!!!??? buen diedro, a enlazarlo con la carnaval o la autopista al infierno, las dos son buenas! y os ahorráis los pedales que aportan poco
muxus y adelante con la recu!