Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

29 d’ag. 2013

Deep Purpel Rut, 100m 6b (Camarassa)

**

Aquesta és una molt bona ruta en el seu estil, amb "quintus" collats típics de la banda (tot i que el 6b és tirant a fàcil) i un itinerari directa que ressegueix la lògica d'un pany vertical del tot, així que aquí ni a través de les debilitats de la paret t'estalvies trams plomats. Una altra piulada aquí.

 

D'aquestes vies que amb un parell de sanejades serien més visitades. Val la pena. Al primer llarg tenim dos sortides de murets/desplom ben obligades. El segon és el que menys obliga, i el darrer torna tocar escalar. Tipus 6a obligat en conjunt.

De material hem passat amb els aliens i joc de càmalots fins al 3. Els tascons només imprescindibles per substituir on hi havia el primer clau de l'últim llarg que ja no hi és: hi entren a caldo microtascons! El espit de sobre costa de veure i vas un pèl perdut sense tenir el clau de referència de torn. El que si fora recomanable seria canviar els dos últims ponts de roca, una mica per fer bonic, com a mínim l'últim que tapa el forat. 


L'accés el farem prenent la fresa que puja a la base del Puro i resseguint la paret 150m a la dreta, evident (10'). El descens, nosaltres l'hem fet a peu, seguint en diagonal amunt fins a trobar el camí de peu que et baixa a la presa (25'). Els ràpels són bastant justets.

Ombreta de la bona tot el matí, i humitat típica del "camarassa-tropical".



Escaladaquejaliteniaganesmoltbenfetaidesfetambl'Axel i unes tronades que no arriben però ho deixen tot xop igual

4 comentaris:

Ylerget ha dit...

bunica via... veig que aneu fent feina...
S'apropa la tardor i començaran aviat les bones escalades pel montroig, alguna que tenim parlada podriem fer. Jo bàsicament hem puc escapar els dissabtes, tb surto un mati entre semana pero queda massa curt per certes vies.
Si en tens ganes ens anem dient coses.

Apa salut!

edunz ha dit...

iep! si, bona via! i les veïnes (dreta) també tenien bona pinta...
Que bé aquest país el nostre que a cada estació li toca una escalada, o altra.. fet! jo també em mirarva la paret gran del lloc amb ganes, captivadora com sempre

Mingo ha dit...

Tot i que Camarasa és dels llocs on fot més calor de Catalunya al matí s'èstà bastant bé i a la tarda es pot anar a Sant Llorenç que hi toca l'ombra.
Si no heu fet la directa al Sabardó, és una clàssica que no és fa massa però és una petita joia. Amb friends cap problema. Es curteta, un parell de tirades però val la pena.
Salut

edunz ha dit...

merci Mingo! la tenim present.. aquest dia la xafugor feia mandres,.. i ni les bones ombres de la paret de l'Os a la tarda es feien dalé