Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

29 de nov. 2013

ObRiNtViA! Canal de les Criatures, 300m 70º IV+ (Serra del Verd)

**

Ressenyem aquesta canal que no sabem si s'hi ha passat abans, a la vessant oest de la Serra del Verd. Tot i l'estètica de front, la major part de la canal és una rampa de poca pendent i només al final ens trobem un últim llarg on fa recomanable desplegar el material, si més no aquest dia de neus encara fondes.I massa toves per proposar-se en mixtes més laboriosos.A tenir en compte que estem al Prepirineu, terreny de neus efímers, encara més en orientacions oest. La dificultat pot canviar molt segons les condicions de la neu i sobretot la quantitat que amagarà més o menys els ressalts de roca que s'hi veuen.

Aquest dia trobem neu fonda a trams fins al genoll o més i amb la consistència justa pels tramets de mixte. Alguna placa de vent petita al llit de la canal i restes d'algunes purgues de neu recent.

activitatdedescobertamoltbenfetaidesfetambelsamu,. ... raconsquehisonperserecorreguts. 

  

Com criatures, de passar-s'ho bé. Amb el misteri de la Fossa de les Criatures a tocar, a les canals Males de la serra del Verd. Canalles, i canalles! aquests dies de canals que s'obren, i es tanquen.